Radonjić praktično razmišlja, izjava koja će se dopasti i Partizanu

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 23.05.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Bilo bi zaista lepo.

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nije u potpunosti zadovoljan nakon prolaska u finale AdmiralBet ABA lige pošto je njegov tim imao različite intervale igre, ali se osvrnuo i na kvalitet današnjeg rivala.

Radonjić je posle meča dao svoje viđenje situacije, ali i prokomentarisao mogućnost da uz Zvezdu i Partizan naredne sezone igra u Evroligi.

"Ja praktično gledam. Trebalo bi sačekati koja će biti odluka. Bilo bi sjajno da Beograd ima dva tima u Evroligi ali da sačekamo odluku", kazao je crnogorski stručanjak.

Zatim je analizirao večerašnji duel.

"Kao što sam rekao u najavi, da smo se, čitave sezone borili za prednost domaćeg terena, imali smo dva poraza. Došli smo u poziciju da odbranu domaćeg terena imamo prednost, to smo iskoristili i posle 1:1 savladali Olimpiju i idemo u finale. Slaba utakmica, sa naše strane. U intervalima, jako, jako dobra igra. Neke stvari su bile drugačije u nekim periodima, naravno, ovo ne sme da se zaboravi da se radi o jednom jako dobrom protivniku i treba biti u fokusu. Uspeli smo da uđemo u jednu prednost koju smo u tom zadnjem delu utakmice iskontrolisali. Sada ulazimo u drugi interval, ovo nam je 31. dan, odigrali smo tri utakmice i one su bile specifične i sada ide neki drugi ritam i potrudićemo se da iskoristimo ovih par dana da se spremimo za Partizan", rekao je Radonjić posle meča.

Nije želeo da prećuti da je Cedevita Olimpija ozbiljan protivnik.

"U formi smo takvoj kakvoj jesmo, moramo biti svesni toga da pokušavamo da pred ovaj meč popravimo određene stvari, da budemo bolji. I protivnik je taj koji se nešto pita. Mi smo igrali dobro, napravili prednost, držati ovakav napadački potencijal. Prirodno je da dolazi do stvari koje su se i dešavale. Međutim, oni su stvarno večeras pokazali da su kvalitetna napadačka ekipa, igrali su čvrsto u svim mečevima protiv nas. Treba pričati o tome kolika je velika ta prednost, a ne koliko je problematičan taj pad. Možda je ovo ključno, kako je to izgledalo u periodima kad smo pravili prednost. Stvarno je izgledalo iznad svih očekivanja. Mislim da je za nas jako značajno što smo izdržali te udare, a ta tema o rezultatima, to je višegodišnja polemika ovde".

Radonjić je posebno izdvojio ofanzivni skok, kao jedan od bitnih segmenata.

"Rekao bih da je jedan od značajnijih segmenata igre je naš skok, uspeli smo da dođemo do određenih stvari koje su odlučile da dođemo u drugu šansu, da popravimo neke stvari i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Jako je značajno da smo imali od tima ozbiljnu korist. To nam daje za pravo da možemo da budemo na kvalitetnom nivou i u finalnoj seriji", kazao je on.

Radonjić hje prokomentarisao i to da li je pratio seriju Partizana i budućnosti.

"Bio sam skoncentrisan na ono što je nama bilo najpotrebnije. Bili smo u našim problemima koji nisu bili mali. Koncentrisali smo se da tim bude što spremniji i da tim dođe do finala. Pratio sam dovoljno sigurno", rekao je trofejni stručnjak.

Zvezda će protiv Partizana igrati u finalu AdmiralBet ABA lige prvi put od 2013, serija se igra u tri pobede, a prvi meč večiti rivali igraće igraju u petak od 20 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke