Radonjić pričao o Asvelu i stanju u ekipi - Kakva je situacija sa Markovićem i Ivanovićem?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 10.11.2021.
17:38
Izvor: Sportske.net

Pre derbija u AdmiralBet ABA ligi, Crvenu zvezdu očekuje težak i bitan meč.

Zvonko Kučelin/Zadar
Zvonko Kučelin/Zadar

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić najavio je evroligašku utakmicu sa Asvelom i govorio o zdravstvenom stanju u ekipi.

Posle ubedljive pobede nad Panatinaikosom u prošlom kolu, vera navijača Crvene zvezde za dobar rezultat u ovosezonskoj Evroligi se ponovo vratila. Usput, francuski tim dolazi u Beograd bez jednog od najtalentovanijih igrača Evrope Viktora Vembenjame, koji je povređen, ali francuski sastav je ove sezone pokazao apetite za fajnal-ejt.

"Asvel je napravio sjajan rezultat i dobrim igrama došao do šest pobeda. Imaju dobre pojedince, atletski kvalitetnu ekipa. Pokazali su jedan individualno visok kvalitet koji ćemo morati da iskontrolišemo. Imaju igrače sa puno poena u rukama. Naša odbrana će biti na ispitu. Tu su Džons, Okobo, ali ne samo oni... Potrebno je da odgovorimo na atletski kvalitet čvrstom igrom, da budemo skoncentridani, da gradimo rezultat i dobrom igrom na oba kraja terena pokušamo da pobedimo", kazao je Radonjić medijima.

Crvena zvezda je u ponedeljak promovisala Stefana Markovića kao novo pojačanje ekipe, ali Radonjić ističe da još nije imao prilike da se uveri u njegovo fizičko stanje kao ni kada bi nekadašnji reprezentativac naše zemlje mogao da se priključi timu.

"Stefan nije uradio trening i nije registrovan. Videćemo u kakvom je stanju, pravićemo analizu i videti šta i kako dalje".

Kada je reč o Nikoli Ivanoviću, crnogorski reprezentativac je završio dužu pauzu zbog preležanog koronavirusa i ponovo se stavio na raspolaganje treneru Crvene zvezde, ali pitanje je u kolikoj meri može da pomogne.

"Nikola je počeo sa treninzima i videćemo posle zadnjeg treninga da li može da pomogne. Nadamo se da će biti sa nama i da će dati doprinos koliko je to moguće", rekao je Radonjić.

Utakmica je na programu u četvrtak od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke