Radonjić srušio Virtus, Teo tragičar, Bajern bolji od Asvela, a Baskonija od Žalgirisa

Autor: Mladen Heleta
sreda 23.11.2022.
22:28
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kompletirano je deveto kolo Evrolige. Panatinaikos je na svom terenu nakon produžetka pobedio Virtus sa 88:85, Bajern je u gostima savladao Asvel sa 75:74, dok je Baskonija u Vitoriji deklasirala Žalgiris sa 93:73.

PAO je tek nakon dodatnih pet minuta "slomio" ekipu iz Bolonje u Atini. Grci sada imaju skor 3-6, dok je Virtus na 4-5. U atinskoj drami je tragičar bio naš Miloš Teodosić.

Paris Li je doneo izjednačenje na 10 sekundi do kraja za "zelene", dok je šut za pobedu imao Miloš Teodosić koji ga promašuje. Otišlo se u produžetke gde je viđen sličan scenario. Dvejn Bejkon je pogodio dva slobodna bacanja na šest sekundi do kraja i odveo Atinjane na tri poena prednosti. Odgovornost je ponovo preuzeo srpski plejmejker koji još jednom nije uspeo da pogodi, čime je meč okončan.

Vilijams je bio najzaslužniji za trijumf sa 26 poena i osam skokova, a pratio ga je Nejt Volters sa 18 poena. Žaite je ubacio 20 poena za goste, a Miloš Teodosić je imao 12 poena i pet asistencija.

U Lionu još jedna drama i pobeda Bajerna, pa sada obe ekipe imaju skor 3-6. Vladimir Lučić je predvodio Bavarce sa 15 poena, Ognjen Jaramaz je dodao sedam. Kod domaćih se istakao De Kolo sa 15 poena.

Baskonija je furioznom igrom u drugom poluvremenu srušila Žalgiris, a najzapaženiji su bio Kostelo i Tompson sa po 19 poena. U sastavu Žalgirisa je prednjačio Ulanovas sa 18 poena. 

I Baskonija i Žalgiris imaju učinak 5-4.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke