Radonjić zabrinut: ''Nikad nismo bili u ovakvoj situaciji''

Autor: Darko Mitrović
subota 23.04.2022.
18:36
Izvor: Sportske.net

Kako pripremiti ekipu?

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je današnjom pobedom nad Igokeom završila ligaški deo sezone u AdmiralBet ABA ligi i potvrdila prvo mesto na tabeli, ali ono što trenera crveno-belih Dejana Radonjića brine jeste to što sada njegovu ekipu očekuje skoro mesec dana pauze do početka polufinalne serije plej-ofa.

Na tu temu govorio je posle današnje utakmice i, između ostalog, istakao da njegov tim nikada do sada nije bio u ovakvoj situaciji.

"Vrlo specifično, atipično, posle 62 meča u sezoni, što je prilično ozbiljan broj, ulazimo u fazu gde još nemam ugovorenu utakmicu, da pokušamo da simuliramo neke stvari. Dobra stvar je što ćemo oporaviti neke igrače. Dobrić je u Čačku zaradio povredu, iz tog aspekta je pozitivno, ali ima mnogo stvari koje nas navode na drugačije razmišljanje i visok stepen opreznosti.

Ulazimo u fazu u kojoj moramo da uradimo najbolje što možemo i da nećemo biti na zadovoljavajućem nivou. Ovo je period totalno kontra od svega i treba samo da pokušamo da uradimo najbolje što možemo da budemo u najboljem mogućem stanju. Verovatno je pred Zvezdom najteže polufinale poslednjih godina, jer nikada nismo bili u takvoj situaciji. Ne znam ni kada je tačan datum, videćemo šta će se dešavati ovih dvadesetak dana. Opreznost se povećava, mobilizacija mora da bude maksimalna, da uradimo najviše što možemo, da budemo svesni da nećemo biti dobri i da tako uđemo u seriju i vidimo šta može da se napravi", izjavio je trener Crvene zvezde.

Imajući u vidu da bi u polufinalu Zvezdin rival mogla da bude Cedevita Olimpija koja je izborila plasman u četvrtfinale plej-ofa, sa velikim šansama da ode i još dalje posle Partizanove eliminacije, crveno-beli bi mogli da budu u dodatnom problemu s obzirom da njihov potencijalni rival u plej-of AdmiralBet ABA lige ulazi u punom takmičarskom ritmu.

''A da ne pričam o formi, to bi bilo iluzorno... Datum polufinala zavisi od Evrokupa, pa od preliminarne faze plej-ofa. Može da se desi da saznamo na 10 dana do utakmice", naglašava Radonjić koji je otkrio i da će Zvezda pokušati da zakaže i nekoliko pripremnih utakmica u predstojećem periodu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke