Radonjić: "Zadovoljni smo drugim mestom"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.03.2016.
21:22
Izvor: Beta

Strateg šampiona regionalne lige Dejan Radonjić kazao je da svi u Crvenoj zvezdi moraju da budu zadovoljni time što je sa drugog mesta izboren plasman u plej-of ABA lige.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je večeras da bi svi u ekipi trebalo da budu zadovoljni što je ligaški deo takmičenja u Jadranskoj ligi okončan na drugom mestu i dodao da crveno-belima predstoji jako težak period utakmica.

"Posle 26 kola, uprkos svim problemima tokom sezone, uspeli smo da dođemo do druge pozicije i jednostavno moramo da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatom", rekao je Radonjić.

Crvena zvezda Telekom je večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila Krku sa 77:67 u utakmici poslednjeg kola ligaškog dela takmičenja, te je na taj način osigurala drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

"Svesni smo bili da će ovo biti jako težak meč, s obzirom na formu Krke i važnosti ovog meča za oba tima. Oni su dobro počeli, ali smo mi zaigrali pre svega bolje u odbrani, što nam je kasnije donelo određenu prednost. U nekim situacijama smo morali malo bolje da odigramo u napadu", rekao je Radonjić.

Dejan Radonjić se potom osvrnuo na predstojeći period utakmica, odlučujućih i u Jadranskoj ligi, ali i Evroligi.

"Sledi nam period izuzetno bitnih mečeva u kratkom periodu, ali su svi istog nivoa i važnosti. Želimo da budemo dobri u tom periodu, da pobedimo Cedevitu u Jadranskoj ligi, ali i Panatinaikos u Evroligi. Taj meč u petak će biti izuzetno težak. Oni su u sjajnoj formi, pokazali su da su novajlije doprinele kvalitetu", rekao je on i dodao:

"Želimo da odigramo najbolje što možemo, a u ovakvom sastavu, kada su svi zdravi i spremni možemo mnogo. Da li će to biti dovoljno da se pobedi PAO, videćemo. Ima još pet kola da kraja, tako da sada važi ono što pričam cele sezone, a to je da idemo od utakmice do utakmice i da se za svaku dobro spremimo", dodao je Radonjić.

Trener Krke Vladimir Anzulović rekao je da nikada nije zadovoljan kada njegova ekipa izgubi, ali da je zadovoljan što je i pored poraza izboren opstanak u Jadranskoj ligi.

"Borili smo se pošteno. Drago mi je što smo izgubili od Zvezde u jednoj utakmici koja je značila mnogo obema ekipa. Čestitam mom timu na izborenom opstanku u Jadranskoj ligi. Iza nas je turbulentna sezona. Nismo smeli da izgubimo neke mečeve kod kuće, ali to je sada iza nas. Bitno je da smo ostvarili zacrtan cilj, a sada je potrebno da se spremimo za domaće prvenstvo", rekao je Anzulović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Tuesday, 08.03.2016
13:38

Objektivno, mi ovo osvajamo.

avatar
Klub Paradoksa
Monday, 07.03.2016
23:46

Tako je! Eh da nam je nas pemijer dodao jos 10mil. ne bi imali problema tokom lige! Srbija protiv Panatenaikosa, do pobede! Siromasni budzet Srbije protiv ogromnog budzeta Pao-a!

avatar
Tuesday, 08.03.2016
08:36

normalno da su zadovoljni kad su do juce igrali za deseto mesto

avatar
Skaut1
Tuesday, 08.03.2016
13:38

Važno je da si ti zadovoljan, hahahaha, au muke tvoje, kada treba srebru sa kupa da se raduješ.