Radonjićev voz protutnjao Podgoricom - Bahčešehir prejak za Budućnost

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 23.10.2024.
21:53
Izvor: Sportske.net

Turski tim stigao do četvrte pobede u Evrokupu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Bahčešehira ostvarili su četvrti trijumf u Evrokupu pošto su u meču petog kola savladali Budućnost u Podgorici rezultatom 92:75 u derbiju grupe A.

Istanbulski klub je sa izuzetkom druge četvrtine kontrolisao meč, uprkos tome što su domaćini u svojim redovima imali raspoloženog Flečera Megija, najefikasnijeg pojedinaca na meču i strelca čak 23 poena.

Nekadašnji košarkaš Studentskog centra imao je večeras impresivan procenat šuta za tri poena pošto je pogodio čak pet trojki iz sedam pokušaja.

Zapažen učinak imao je i Jogi Feral sa 19 poena, ali su svi ostali bili daleko skromniji nego što se očekivalo pa je pobeda zasluženo otišla u ruke timu Dejana Radonjića.

Ključni faktor u trijumfu turskog tima bio je iskusni francuski košarkaš Aleks Butej, ostvarivši dabl-dabl učinak od 21 poena i čak 12 skokova.

Raspoložen je bio i doskorašnji plejmejker Partizana Džejlen Smit sa impresivnih 20 poena uz četiri postigute trojke.

Solidan doprinos dao je i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović sa 13 poena, dok u redovima gostiju nije bilo bivšeg igrača Partizana Mateuša Ponitke.

Bahčešehir je ovom pobedom izbio na čelo tabele grupe A u Evrokupu sa istim skorom kao Gran Kanarija koja je dan ranije bila ubedljiva protiv Ulma.

Do trijumfa je stigao i drugi predstavnik AdmiralBet ABA lige u Evrokupu pošto su košarkaši Cedevita Olimpije stigli do velike pobede na gostovanju Arisu u Solunu rezultatom 82:75.

Slovenački tim je u svojim redovima imao četvoricu košarkaša sa dvocifrenim učinkom, a među njima je prednjačio iskusni Jaka Blažič sa 19 poena.

Cedevita Olimpija je tako stigla do skora od 4:1 i poravnala se sa drugoplasiranim Bružom sa svega jednom pobedom manje od neprikosnovene Valensije u grupi B.

Doskorašnji evroligaš je do pete uzastopne pobede u Evrokupu stigao ubedljivom igrom na gostovanju Turk Telekomu 101:87 u meču u kojem je dominirao Semi Odželej sa 21 ubačenim poenom.

U redovima domaćin impresivnu partiju pružio je nekadašnji košarkaš Partizana Brajan Angola, strelac 23 poena, ali to nije bili dovoljno da turski klub dođe do četvrte pobede u grupi.

Turk Telekom je tako ostao na skoru 3:2, koliko ima i Hapoel Jerusalim koji je poražen od rumunskog Kluža.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke