Raduj se, Srbijo, imaš najbolje! MVP titula i Rolan Garos, ima li ko jači?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 13.06.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Kakvih nekoliko sedmica za srpske sportiste!

@nuggets/Twitter, EPA-EFE/IAN LANGSDON
@nuggets/Twitter, EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Navikli smo da nas naši sportisti i sportiskinje širom sveta predstavljaju na najbolji mogući način.

Navikli smo to pre svega od Novaka Đokovića, koji je iz godine u godinu postavljao nove standarde. Tu su naši vaterpolisti, odbojkaši i odbojkašice...

Izvanredne su i košarkašice, košarkaši su konstantno u vrhu i nadamo se da su ovogodišnje Olimpijske igre TE! Nadamo se ubrzo uspesima u obe konkurencije kada je rukomet u pitanju, a najpopularniji sport - fudbal - i dalje "taji" uspehe na nacionalnom nivou. Ne treba zaboraviti ni atletičare i atletičarke, rvače i rvačice, uspehe u streljaštvu, tekvondou...

Ipak, vratimo se na ogromne rezultate koje prate srpske sportiste poslednjih sedmica. Titule MVP su nešto što karakteriše košarkaše u ovoj godini. U ABA ligi ju je zagrlio Filip Petrušev, u Evrokupu i italijanskom prvenstvu Miloš Teodosić, a u Evroligi, njenom regularnom i finalnom delu, te finalu turskog prvenstva - Vasilije Micić. Takođe, u idealnom timu Evrolige našao se i Vladimir Lučić.

Konačno, najveće priznanje koje je bilo koji srpski košarkaš ikada dobio jeste ono koje je završilo u rukama Nikole Jokića, čije su fenomenalne partije za Denver Nagetse nagrađene epitetom MVP NBA lige!

Danas, Novak Đoković je podigao svoj drugi Rolan Garos u karijeri, pobedivši Stefanosa Cicipasa sa 3:2 nakon preokreta i tako je postao jedini teniser koji u svojim vitrinama ima barem minimum dva trofeja od svakog Grend slema! Ujedno, stigao je do svoje 19. Grend slem titule u karijeri i sada mu nedostaje još jedan trofej "najvećeg kova" kako bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom na prvom mestu večne liste.

Bravo, ljudi, činite nas ponosnim i srećnim svakoga dana. Srbija možda nije najveća zemlja na svetu, ali ima najbolje sportiste sveta, to niko ne može da ospori.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke