''Rafalna paljba'' Laprovitole, Kalinić ''udario pečat''!

Autor: Darko Mitrović
petak 01.12.2023.
22:17
Izvor: Sportske.net

Asvel pružio dobar otpor, ali iznenađenje je izostalo.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Završena je još jedna utakmica 11. kola Evrolige, Barselona je na svom terenu opravdala ulogu velikog favorita i savladala ekipu Asvela sa 101:92.

Ovo je Barsina deveta pobeda za potvrdu drugog mesta na tabeli, a Asvel je pretrpeo deveti poraz i ostao je na pretposlednjoj poziciji, ispred berlinske Albe.

Barsa je od samog početka imala blagu rezultatsku prednost, a gostujuća ekipa pod vođstvom Đanmarka Poceka nije dozvoljavala domaćinu da stekne značajniju prednost.

Početkom drugog kvartala, Asvel je nakratko uspeo da povede, ali je Barsa ubrzo ponovo preuzela vođstvo, koje je u trećoj četvrtini dostiglo i 14 poena razlike. Nisu se gosti predavali, bili su konkurentni i u poslednjem kvartalu, ali nedovoljno za preokret.

Ovu utakmicu obeležio je šuterski izuzetno raspoloženi Argentinac Nikolas Laprovitola, koji je meč završio sa 28 poena, od toga je pogodio osam trojki iz 10 pokušaja. Tom učinku dodao je i 9 asistencija i dva skoka, pa nema dileme ko je najzaslužniji za pobedu Barse, a ''pečat'' na ovaj trijumf je svojom trojkom stavio naš Nikola Kalinić na oko dva minuta pre kraja meča. Kalinić je meč završio sa 6 poena, tri asistencije i dva skoka. 

Ekipu Asvela je predvodio Timoti Luvavu-Kabaro sa 20 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke