Raspad sistema u Realu, ne vredi ni šok-terapija!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.04.2022.
23:48
Izvor: Sportske.net

Peti uzastopni poraz Madriđana, ali njihova kriza još duže traje.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Veliku pažnju izazvala je nedavna odluka trenera Reala Pabla Lasa da iz ekipe odstrani Tompkinsa i Ertela, sa željom da svoje igrače trgne iz letargije pred najvažnije mečeve u sezoni.

Međutim, ni to Realu za sada ne pomaže da izađe iz rezultatske krize. Kraljevski klub je večeras doživeo i peti uzastopni poraz u svim takmičenjima, ovoga puta na gostovanju u Bilbau, rezultatom 79:67.

Gaudlok i Ingls sa po 14 poena predvodili su ekipu Bilbaa, Masiulis je upisao 12, a u Realu najbolji Ljulj sa 22 i Kozer sa 13 poena.

Real sada ima učinak 19-9, još uvek je na drugom mestu na tabeli Endesa lige iza vodeće Barselone, ali ako nastavi sa porazima, Real bi mogao ne samo da izgubi drugo mesto, nego i da padne čak do šestog mesta, jer su mu i Huventud, i Manresa, i Valensija i Tenerife ''za petama''. U sledećem kolu Madriđani će dočekati jedanaestoplasirani Breogan, pa je za očekivati da ipak prekinu loš niz.

Ranije danas, Baskonija je savladala Mursiju sa 93:83 uz 27 poena Fontekija, po 22 Inoha i Boldvina, a naš Vanja Marinković bez poena za pet minuta u igri. Baskonija je sada sedma sa 16 pobeda i 12 poraza.

Gran Kanarija je na svom terenu bila bolja od Andore, trijumfovala je rezultatom 84:78, a Šakotina Saragosa je ostvariola važnu pobedu u borbi za opstanak, protiv Obradoira rezultatom 80:73 uz 14 poena Kilpatrika.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke