Raspad VTB lige - Litvanci i Letonci neće sa Rusima, trpeće i Evroliga!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 24.02.2022.
14:25
Izvor: Sportske.net

Sport na izdisaju.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Sukob u Ukrajini odrazio se na čitavu planetu, a po svemu sudeći odraziće se i na košarku na istoku Evrope pošto je Košarkaški savez Litvanije pozvao klubove da prekinu kontakte sa Rusijom i Belorusijom, prenosi litvanski novinar Donatas Urbonas.

Najveće posledice zbog toga trpeće VTB liga u kojoj učestvuju svi klubovi iz tog regiona.

Kako se navodi, estonski Kalev iz Talina planira da istupi iz spomenute lige, već je otazana jedna utakmica u ENBL (Evropskoj severnoj košarkaškoj ligi).

Skrštenih ruku ne sede ni Letonci koji želi da maksimalno ograniče kontakt sa Rusima, sve dok se ne obustavi napad na Ukrajinu.

Urbonas navodi da je košarkaški savez već povukao sudije iz VTP lige, naložio klubovima da ne igraju u Rusiji te zabranimo klubovima iz ove zemlje da gostuju u Letoniji.

Ovo će se izvesno odraziti i na Evroligu, kao i na druga evropska međunarodna takmičenja.

Planirano je da 25. marta Žalgiris gostuje CSKA u Moskvi, što je malo zamislivo u ovom trenutku, dok je prema rasporedu 8. aprila na programu duel Zenita i litvanskog tima u Sankt Peterburgu.

Srećna okolnost u Partizanovoj grupi u Evrokupu je što su Liektabelis i Lokomotiva Kubanj već odigrali međusobne duele, pa sukob između Rusije i Ukrajine neće imati posledice u ovom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke