Raspada se supertim Bruklin Netsa - Durent i Irving pred odlaskom!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.06.2022.
00:15
Izvor: Sportske.net

Bilo je lepo dok je trajalo ili nije...

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Košarkaška franšiza Bruklin Netsa spremna je da se odrekne najvećih zvezdi ekipe Kajrija Irvinga i Kevina Durenta u međusezoni.

Projekat u Bruklinu nije uspeo. Sve što je moglo da se dovede u predgrađe Njujorka se dovelo, počevši od Kevina Durenta, Kajrija Irvinga, Džejmsa Hardena, do Blejka Grifina. No, to nije zagarantovalo uspeh Netsima i polako se okreću drugačijem poslovanju.

Ako je Demijen Lilard pokrenuo spekulaciju rušenja kule od karata u Bruklinu s postavljanjem Kevina Durenta u dresu Trajlblejzersa na društvene mreže, onda je najpouzdaniji NBA insajder Adrijan Vojnarovski definitivno potvrdio tako nešto.

Osim što su Netsi spremni da se odreknu Durenta u slučaju pozitivnog trejda po njih, žele da se otarase i Kajrija Irvinga, koji takođe ima želju da ode. Samo Lejkersi su za sada zainteresovani da ga potpišu i to po sistemu "sign and trade", odnosno pod naznakom da Irving potpiše novi ugovor, a potom bude trejdovan u Los Anđeles. Pojavila se opcija u kojoj bi Rasel Vestbruk krenuo u suprotnom pravcu, ali to ne pogoduje Netsima. 

Ono što je interesantno, a vezano je za Irvinga, jeste činjenica da od mogućih 229 mečeva za Netse odigrao samo 103. Većinu od 126 utakmica je bio odsutan zbog odbijanja da se vakciniše prošle sezone i to je jedan od krucijalnih razloga za njegovo nezadovoljstvo i međusobnu želju za rastankom.

Što se Durenta tiče, on poprima interesovanja brojnih ekipa, ali neophodno je da Netsi donesu tešku odluku budući da jedan od najboljih košarkaša današnjice ima još četiri godine ugovora sa franšizom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke