Rasplamsava se sukob hrvatskih legendi posle debakla nacionalnog tima!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.07.2022.
22:39
Izvor: Sportske.net, Index

Ko je u pravu?

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske doživela je jedan od najtežih udaraca u proteklih par decenija, jer ne samo da nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, nego nije došla ni do završne faze kvalifikacija.

Sve se dogodilo posle šokantnog poraza od Finske u Rijeci, iako je u svom sastavu Hrvatska imala i takva imena poput Bojana Bogdanovića, Hezonje, Zupca, Žižića...

Naravno, usledile su brojne reakcije u javnosti, a oštrica kritika je uglavnom usmerena ka čelnicima Košarkaškog saveza, Dinu Rađi i Stojku Vrankoviću.

Verovatno najglasniji u tim kritikama je Aleksandar Petrović, nekadašnji hrvatski selektor koji je ovih dana aktivan oko sprovođenja akcije za spas Cibone kojoj preti stečaj. On je najpre ironično konstatovao kako bi Rađa trebalo da ostane na čelu Saveza kako bi mogao da bude ''vođa puta u pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu...''

Rađa je iskoristio priliku u intervjuu za ''Index'' da oštro odgovori Petroviću.

"Aci fali medijske pažnje. Aco za sebe verovatno misli da je bio vrhunski plej i da je vrhunski trener. Više od 30 godina trenirao je Cibonu, Zadar, Cedevitu, reprezentaciju. Koliko je taj veliki znalac i veliki plej stvorio plejmejkera? On mi se javlja.

Najlakše je s*ati sa strane'', rekao je Rađa i potom se usprotivio i Petrovićevoj inicijativi da se angažuje stranac u nacionalnom timu, konkretno inostrani plej.

"Stranac je samo maskiranje nerada. Opet se moram vratiti na Acu. Koliko je to plejeva stvorio u više od 30 godina rada u košarci? Niti jednog. I sad bi on kupio Amerikanca kako bi prikrio svoj nerad'', poručio je Rađa.

Nije se dugo čekalo ni na novu Petrovićevu reakciju, ponovo na Tviteru, gde je prilično aktivan.

''Moj odgovor Rađi su argumenti. U 6 godina srozana hrvatska košarka, propuštena dva SP, uzalud utrošenih 3.000.000 evra za predolimpijski turnir u Splitu, loši odnosi sa vodećim klubovima, rat sa (AdmiralBet) ABA ligom, potrošena 4 selektora… Pogledaj se u ogledalo, Rađa'', napisao je Petrović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke