Rasprodaja u Tel Avivu je počela - Makabi ostaje bez kvarteta startera!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 18.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Korenite promene u Makabiju za narednu sezonu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva osvojio je titulu prvaka Izraela prošle večeri, ali to je bila oproštajna utakmica za brojne nosioce igre ovog tima.

Oni su pobedili Hapoel iz Tel Aviva rezultatom 82:74 i tako ponovo postali šampioni zemlje. Međutim, pitanje je kako će ekipa izgledi u narednoj sezoni i da li će izuzev domaćeg prvenstva biti konkurentni. 

Vejd Boldvin je prvi koji napušta tim i to je javno rekao u izjavi za medije tokom proslave trofeja. Njegova naredna destinacija biće Fenerbahče.

"Ovo je moj poslednji meč za Makabi. Karijeru nastavljam negde drugde. Hvala svima za nezaboravne dve godine i za ljubav koju su mi pružili. Navijači, saigrači, treneri. Bilo je prelepo", rekao je Boldvin.

Osim njega, klub će napustiti centar Džoš Nibo koji ima dogovor sa Armanijem iz Milana, dok je i Lorenzo Braun na "ceni". Njega želi Panatinaikos i ozbiljno su zainteresovani za sklapanje posla s tim što bi u tom slučaju morali da plate otkup njegovog ugovora, a to nije problem za "zelene". I na kraju, ekipu bi trebalo da napusti i Bonzi Kolson.

Makabi usled političke situacije između Izraela i Palestine nije u mogućnosti da ih zadrži. Troškovi koje je klub imao prošle sezone bili su preveliki budući da su boravili u Beogradu, a da nikakvog prihoda od prodaje karata nisu imali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke