Rastavac zna kako protiv Partizana, označio dvojicu najopasnijih igrača "crno-belih"

Autor: Lazar Nikolić
petak 30.09.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Novosađani spremni za derbi kola.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Vojvodine Milan Rastavac rekao je danas da će predstojeća utakmica sa Partizanom biti teška i specifična, kao i da moraju igrati "muški, takmičarski i kvalitetno", kako bi iskoristili mane protivnika.

"Moram da kažem da se radujemo nedeljnoj utakmici, koja sa sobom donosi određenu težinu i specifičnost, koja je po mom mišljenju mnogo lepa. Idemo na megdan velikom rivalu koga poštujemo, a s druge strane imamo i naše ambicije da se nametnemo kao ozbiljan takmac u jednoj takmičarskoj utakmici", rekao je Rastavac, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Vojvodine gostovaće u nedelju ekipi Partizana, u meču 13. kola Super lige Srbije.

Novosadski tim posle 11 utakmica zauzima četvrto mesto na tabeli sa 22 boda, dok je Partizan sa utakmciom manje peti sa 21 bodom.

Rastavac je dodao da računa na sve igrače, a istakao je da njihov rival u ovoj sezoni ima uspone i padove.

"Imaju igrački potencijal zbog kog opravdano pretenduju na vrh, ali opet imaju i svoje slabosti koje su pokazali u pojedinim utakmicama što pokazuje da nisu nepobedivi. Moramo odigrati muški, takmičarski i kvalitetno, da bismo nametnuli i iskoristiti te Partizanove mane", rekao je on.

Trener Vojvodine ocenio je da će Partizan igrati pod imperativom pobede, nakon što su eliminisani u prvoj rundi Kupa Srbije od drugoligaša Radničkog iz Sremske Mitrovice.

"Ono što definitivno ne odgovara Partizanu jeste kada nema potpunu kontrolu utakmice. Kada kontroliše svoje napade i sa koliko igrača treba da se brane, onda je mnogo opasniji. Zato mi moramo da razbijemo tu kontrolu, da ih teramo da se češće brane i da im smanjimo broj prilika za kontre, jer su tu opasni pre svega preko Dijabatea. Partizan voli da ima brze napade, iz njih je najopasniji i zato moramo da skratimo i prostor. Moramo istaći i Natha kome ne smemo dozvoliti da razigra ceo tim", istakao je on.

Rastavac je dodao da su se tokom reprezentativne pauze spremali i za ostale utakmice, kao i da su radili na stvarima koje žele da poprave u nastavku prvenstva.

"Taj generalni pristup je nešto što je nedostajalo Vojvodini u nekom prethodnom periodu. Mi smo nama najbitniji. Zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, sve su to protivnici koji su nam bitni, ali mi treba da se bavimo sobom i kako da budemo bolji. Verujem kada smo mi na dobrom nivou, jer je onda mnogo manje bitno protiv koga igramo. Utakmica sa Partizanom neće promeniti naš pristup i način igre", zaključio je Rastavac.

Meč Partizana i Vojvodine igra se na stadionu u Humskoj u nedelju od 19.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke