"Ratnici" plesali, Dončić bez odgovora

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 19.05.2022.
07:29
Izvor: Sportske.net

Na kraju laganih 112:87 i vođstvo Golden Stejta u finalu...

AP Photo/Jed Jacobsohn
AP Photo/Jed Jacobsohn

Povezane vesti

Prvo poluvreme izgledalo je da će Golden Stejt morati da se pomuči, od prvih devet trojki Kari i Tompson su dali jednu, Klej se nije upisao u prvom poluvremenu. Ali, u nastavku, ličilo je na šampionske Voriorse i Dalas nije imao nikakvu šansu.

U prvom delu nosio ih je Vigins koji je ubacio 15 od 19 poena do poluvremena. Sačekao je da se razigraju ostali, na kraju svi starteri domaćih bili su dvocifreni. Predvodio ih je Kari sa 21 poenom, imao je i 12 skokova, upravo pod koševima Mavsi nisu imali odgovor, čak 18 uhvaćenih lopti manje. 

Treću četvrtinu Dalas je dobio sa deset razlike i praktično duplirao prednost, posle toga mogli su da dozvole sebi da odmaraju Karija.

Dončić ima povredu ramena, to i odlična odbrana domaćih su ga sprečili da bude fakztor u ovoj utakmici. Završio je sa 20 poena, ali uz loš šut, imao je i sedam grešaka, isto toliko skokova. I ostali su bili ispod nivoa, osim donekle Dinvidija koji je završio sa 17 poena, Bertans je promašio sva četiri šuta, Branson svih pet trojki, nije bilo nikakve nade za Teksašane, moraće mnogo bolje u drugom meču, jednostavno kada je domaćin pojačao ritam u nastavku, videla se razlika. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak