Razdraženi Trinkijeri: "Oni misle da mogu da me prevare?!"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 11.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Andrea Trinkijeri govorio o finalnoj seriji.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Žalgiris je uspeo da smanji rezultat u finalnoj seriji, preživeo je treću utakmicu i smanjio na 2:1 protiv Lijetuvosa, a nakon trećeg meča i pobede 91:81 svoje viđenje je dao Andrea Trinkijeri. 

Trener Žalgirisa smatra da je njegov tim oštećen i ovoga puta, kao i u čitavoj seriji. 

"Zašto moji igrači nisu poštovani, zašto Samner može da igra samo osam minuta, zašto? Zašto sam imao istog sudiju koji je dao četiri poena, umesto ofanzivnog faula u prvom meču. Zašto igrači Ritasa mogu da rade šta god hoće kada nemaju loptu, da ubijaju Lekavičijusa koji je igrač nacionalnog tima i nema faula. Ja to ne razumem. Ok, ja razumem da liga i sudije, cela atmosfera se pravi da Žalgiris izgubi, svi to jako žele. Ok. Čujte, ja imam dovoljno iskustva da razumem stvari", rekao je Trinkijeri. 

Smatra da se ovakve situacije ne dešavaju u Evroligi. 

"Ovo je država u kojoj je bitno da si glasan i da pričamo glasno. Ja shvatam i poštujem vaš način kako radite stvari, ali ja zahtevam poštovanje. Upravo sam gledao klip poslednje prodora Ulanovasa. To je jasan faul. To je je*eno jasan faul! Zašto ga nisu svirali? Jer je sudija rekao da je "flouter"! Kakva je to reakcija? Da li misle da mogu da me prevare? Najgore što može da se desi je da nam otmu jednu utakmicu, ali ja imam dovoljno iskustva i dobro poznajem igru i jasno mi je kakve se stvari dešavaju. Hoću da moji igrači ostanu na terenu. Kao da imamo žurku kad god sudije sviraju faul Samneru. Ovo se ne dešava u Evroligi", rekao je Trinkijeri. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak