Razigrana Zvezda oborila "studente"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 17.12.2023.
18:50
Izvor: Sportske.net

Raznovrsnost gostiju donela prevagu.

SC Derby/Filip Roganovic
SC Derby/Filip Roganovic

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti SC Derbi u "Morači" sa 91:77 u meču 12. kola AdmiralBet ABA lige.

Zvezdu je do novog trijumfa predvodio fantastični Luka Mitrović sa 20 poena, od kojih je 18 ubacio u drugom poluvremenu. Dobre partije pružili su Jago dos Santos sa 15 i Šabaz Nejpir koji je ubacio dva poena manje, 12 je dodao kapiten Branko Lazić.

Kod SC Derbija bolji od ostalih bili su Igor Drobnjak sa 17 i Emir Hadžibegović sa 13 poena.

Nakon nove pobede Zvezda je ostala lider na tabeli sa samo jednim porazom, dok je SC Derbi trenutno na polovičnih 6-6, što je dovoljno za osmo mesto.

U starnoj petorci za Crvenu zvezde večeras je utakmicu započeo oporavljeni Adam Hanga, dok je Nemanja Nedović bio van tima, kako bi se odmorio za evroligaško "duplo kolo" naredne nedelje u kojem Zvezda u Beogradu igra protiv Real Madrida i Makabija iz Tel Aviva.

Na samom startu meča zablista je Emir Hadžibegović koji je ubacio prvih sedam poena za SC Derbi, a domaći poveli sa 9:4.

Bili su inspirisani Zvezdini plejmjekeri u prvom poluvremenu Jago i Teodosić su dirigovali igrom šampiona Srbije, a njihove asistencije koristili su Branko Lazić i Rokas Gedratitis, a gosti imala "+5" (29:24) posle dva minuta igre u drugoj deonici.

Na dobru igru Teodosića i Jaga nadovezao se Nejpir čijim je ulaskom u igru ekipa Janisa Sferopulosa postala još raznovrsnija, te je u finišu prvog poluvremena evroligaš vodio sa 46:37.

Do prve dvocifrene prednosti Zvezda je stigla novom trojkom Lazića (51:41), a kapiten crveno-belih upisao svoj deseti poen na utakmici.

Usledile su dve izgubljene lopte Teodosića, što su domaći iskoristili da naprave seriju 7:0 i smanje zaostatak na (50:53).

Zakucvanjem Dovkinsa SC Derbi je izjednačio na 59:59, a domaći su na isteku trećeg perioda imali dva poena prednosti (65:63) posle pogođenih slobodnih bacanja Drežnjaka i Mirkovića.

Nejpirova trojka na startu poslednje deonici vratila je Zvezdi prednost (66:65). U narednim minutima dodatno su gosti pojačali angažman u odbrani, a kada se poenterski u igru uključio Luka Mitrović bilo je 73:65 za Beograđane.

Nastavili su crveno-beli da pronalaze Mitrovića koji je postao "nezaustavljiv" u reketu i svom timu trasirao put ka pobedi.

Utakmica je definitivno prelomljena trojkom Nejpira za 85:74 na nešto više od tri minuta pre kraja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke