Razlaz u Podgorici - Jakara više nije trener SC Derbija, naslednik poznat

Autor: Mladen Heleta
utorak 18.06.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Slovenac je imao veoma solidne rezultate prošle sezone.

Dragana Stjepanović/KK Partizan
Dragana Stjepanović/KK Partizan

Povezane vesti

Iako je prema informacijama koje su dolazile iz Crne Gore delovalo da je nastavak saradnje "gotova stvar", od toga neće biti ništa. Dejan Jakara više nije trener košarkaša SC Derbija.

Kako su saopštili iz podgoričkog kluba, nakon isteka ugovora slovenački stručnjak i "studenti" nisu potpisali novi.

"Naš klub se zahvaljuje Dejanu na posvećenosti, rezultatima i profesionalizmu koji je pokazao u svom mandatu u klubu. Želimo mu puno sreće i uspeha u nastavku trenerske karijere", navode iz SC Derbija.

Jakara je na klupu "studeneta" stigao u novembru, kada je nasledio zemljaka Andreja Žakelja.

Iako je ubrzo ostao bez najboljeg igrača Kenana Kamenjaša, koji je kao i Žakelj otišao u Budućnost, Slovenac je vodio SC Derbi do istorijskog osvajanja Kupa Crne Gore.

Sa njim je podgorički klub stigao do četvrtfinala Admiralbet ABA lige, u kome je ispao od kasnijeg šampiona Crvene zvezde, a igrao je i finale plej-ofa za prvaka Crne Gore i izgubio od Budućnosti.

Jakarin naslednik biće Petar Mijović, javlja RTCG. On je prošlu sezone počeo kao trener Budućnosti, ali je nakon poraza od Arisa u Evrokupu podneo ostvaku.

Nakon pauze je postavljen za juniorskog trenera i koordinatora mlađih selekcija upravo u ekipi SC Derbija.

U februaru je postao trener Golden Igl Jilija, ekipe iz Suve Reke (takozvano Kosovo), koju je doveo do finalne serije tamošnje lige, gde je u finalu izgubio od Trepče sa 3:2 u seriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke