Razumemo navijačku strast, ali ovakvi gestovi nisu potrebni...

Autor: Lazar Nikolić
subota 28.01.2023.
10:50
Izvor: Sportske.net

Možda i jedina mrlja na proteklom "večitom" derbiju.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dva ovosezonska "večita" derbija bila su pravim mele za oči svim ljubiteljima košarke i sporta uopšte u Srbiji.

Pokazali su svi akteri najveće utakmice kod nas čitavoj Evropi da su sureti Zvezde i Partizana nešto najbolje što se Evroligi desilo ove sezone i da oba srpska velikana zaslužuju svoje mesto u eliti.

Verovatno jedini negativan detalj sa jučerašnje utakmice bio je nedolični gest Zvezdinog navijača iz prvog reda prema Partizanovom krilnom centru Zeku Ledeju nakon što je pogodio posle isteka napada crno-belih.

Sve ostalo bilo je perfektno u "Pioniru". Baš kao i "Areni" imali su i gosti podršku svojih navijača, a osim verbalnih provokacija nije bilo nikakavih ružnih scena.

Igrači obe ekipe ponašali su se sjajno, a kako i ne bih kada se odlično poznaju. Kapiten Partizana Kevin Panter i Matijas Lesor igrali su za "večitog" rivala, a videli smo i kako se Nemanja Nedović poneo prema svom drugu Danilu Anđušića nakon što se ovaj našao na meti negativnih komentara posle nepromišljenog pevanja uvredljive navijačke pesme.

Sećamo se nemilih scena iz prethodnih sezona. Bilo je problema na tribinama, ali i na terenu između samih igrača, tuča, igranja 5 na 3 zbog isključenja, ali to je nadamo se iza nas.

Sledi Kup Koraća u Nišu, tamo neće biti strogih evroligaških kazni. Verujemo da su sada svi dovoljno svesni da je ovako najbolje i da ćemo u hali "Čair" još jednom uživati u košarci, a igraju je sjajno i crveno i crno-beli.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke