Evroliga obojena u zeleno!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 26.05.2024.
22:09
Izvor: Sportske.net

Odbrana Panatinaikosa je završila posao, sedmi put u istoriji su šampioni Evrope.

Andreas Gora/dpa via AP
Andreas Gora/dpa via AP

Povezane vesti

Izuzetno finale Evrolige u Berlinu pred 10 hiljada uglavnom Panatinaikosovih navijača u "Uber areni" i pobeda Panatinaikosa rezultatom 95:80!

Apsolutno zasluženo ako pogledamo sa koliko su nadahnuća igrali večeras, više su želeli pobedu, igrali bolju odbranu i na kraju slavili svoju sedmu titulu šampiona Evrope u istoriji ovog takmičenja!

Spektakularno finale u prvoj četvrtini, niko nije mogao da pretpostavi da će Eli Endiaj biti taj koji će postići prvih osam poena na ovom susretu, bio je pravo iznenađenje Real Madrida jer je pogodio dve trojke i dvojku, a jedan od raspoloženijih igrača u Panatinaikosu na startu utakmice bio je Janis Papapetru. 

Kendrik Nan mu se pridružio, a na drugoj strani je posle trojke Kampaca bilo 22:16 i to posle samo 5 i po minuta igre. 

Usledila je fantastična odbrana Real Madrida koji je podigao razliku na +9 posle novih poena Muse, ali je Slukas zaigrao odlično i posle njegove pogođene trojke bilo je 27:22, ali je Real novom serijom 5:0 stigao do dvocifrene prednosti i ne samo to, Nan je dobio i treću ličnu grešku!

PAO je odigrao fantastično na početku druge deonice kada je Lesor preuzeo komandu, briljirao je u reketu protiv Poarijea, a Grci su smanjili zaostatak na -6. Gledali smo nadmudrivanje francuskih centara sredinom druge četvrtine, da bi PAO stigao na samo -1 posle trojke Luke Vildoze na 2 minuta do kraja druge deonice!

Musa je pogodio trojku iz ćoška, a onda i Kampaco sa 8 metara za 54:47 za tajm-aut Ergina Atamana!

Slukas je pogodio dugu dvojku na sekund do kraja poluvremena za konačnih 54:49. 

Dobre odbrane i jednih i drugih i nešto slabiji šut su obeležili početak treće četvrtine, Hezonja i Musa su bili u lošem ritmu, a to je iskoristio Kendrik Nan koji je trojkom doneo prvu prednost Panatinaikosu u ovom meču!

Real je promašivao i otvorene šuteve, PAO je sveo Madriđane na samo 7 poena u trećoj četvrtini, najmanje ove sezone!

Ništa nije išlo Realu od ruke, a kada je Dinos Mitoglu pogodio trojku bilo je 71:65, a ni tu se nisu zaustavili košarkaši Panatinaikosa jer je Grant pogodio novu trojku. 

Ipak, probudili su se Hezonja i Ljulj koji prave seriju 6:0, da bi to prekinuo Slukas preko ruke sa skoro 9 metara! Ubrzao je Real Madrid, gledali smo izuzetnu napadačku košarku u poslednjih deset minuta.

PAO je to iskoristio, imali su posle poena Nana 83:76, a Kampaco je ubrzo dobio i peti faul od strane Ilije Beloševića na 2:36 do kraja utakmice. Trojka Mitoglua je donela +10 Panatinaikosu, činilo se nedostižnih u tom trenutku. Bilo je i +12, pa i +16, a posle zakucavanja Kendrika Nana je bilo +18!

Kostas Slukas 24 poena, Kendrik Nan je dodao 21, Lesor je imao 17 ppoena i 6 skokova. U Realu Musa 15 poena, Kampaco 12, po 8 su imali Hezonja, Rodrigez i Poarije, kao i onih 8 poena Endiaja na startu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke