Real i Virtus sve završili za poluvreme, Alba u očajnoj seriji pred Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.11.2022.
22:36
Izvor: Sportske.net

Ubedljive pobede domaćih ekipa.

EPA-EFE/MARISCAL
EPA-EFE/MARISCAL

Povezane vesti

Odigrane su i poslednje dve utakmice večerašnjeg evroligaškog programa, obe su dobile domaće ekipe, i to ubedljivo.

Real je u Madridu dočekao ekipu Albe, očekivao se zanimljiv dvoboj, ali je Alba daleko od forme s početka ove sezone. Madriđani su trijumfovali sa 90:72, što je Albin peti uzastopni poraz posle tri startne pobde.

Istovremeno, Real je u sve boljoj formi, ovo mu je treći uzastopni trijumf, a četvrti u poslednjih pet evroligaških mečeva i sada Madriđani imaju skor 5-3.

Najveći deo posla kraljevski klub je obavio već tokom prvog poluvremena kada je stekao 16 poena prednosti. Početkom drugog poluvremena ta razlika se uvećala na ''plus 24'' i do kraja je Real rutinski završio posao.

Poarije je sa 19 poena bio najefikasniji u Realu, a pratio ga je Serhio Rodrigez sa 13 poena i devet skokova, dok je Džanan Musa meč završio sa 10 postignutih poena, pet asistencija i tri skoka. Kod gostiju najefikasniji Proćida sa 13 poena, Timan i Vecel su ga pratili sa po 10.

Alba će u sledećem kolu dočekati Crvenu zvezdu.

Za to vreme, sličan razvoj događaja i u Bolonji, gde je Virtus lako izašao na kraj sa ekipom Valensije. Gosti su nastupili bez Dubljevića i Hermansona i da li samo zbog njihovog odsustva ili još nečeg, Valensija večeras ni u jednom trenutku nije bila ravnopravan protivnik. 

Na kraju, 89:59 za Virtus koji sama ima polovičan skor, 4-4, a Valensija je prekinula seriju od tri pobede, pa sada i španski tim ima po četiri pobede i poraza.

Virtus je silovito započeo meč i posle prvog kvartala je vodio sa 24:8. Početkom drugog kvartala bilo je i 35:13 za Virtus i do kraja meča domaći ni u jednom trenutku nisu dozvolili rivalu da ugrozi njihovu ubedljivu prednost. Maksimalno je bilo 32 poena razlike u korist Virtusa pred kraj poslednje četvrtine - 87:55.

Džordan Miki je predvodio pobedničku ekipu sa 16 poena, Kordinije je upisao 15, Lundberg i Odželej po 14 poena. Naš Miloš Teodosić bez poena, ali sa šest asistencija i pet skokova. U ekipi Valensije samo Džons sa dvocifrenim učinkom - 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke