Real Madrid našao zamenu za 'Čapua'

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.05.2017.
15:54
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Španije pripremio je teren za angažovanje igrača koji će od naredne sezone popuniti mesto Andresa Noćionija.

Epa/Panagiotis Moschandreou
Epa/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

"Kraljevski klub" se odlučio za oprobani recept, upravo onaj koji je korišćen kada je Andres Noćioni stigao u Real Madrid.

Argentinac je spreman da se povuče po završetku tekuće sezone, a na njegovo mesto trebalo bi da "uskoči" košarkaš Baskonije i reprezentativac Gruzije Tornike Šengelija.

Tornike Šengelija pokriva pozicije "tri" i "četiri" a Real Madrid mu je ponudio dovoljno dobre finansijske uslove koji će Gruzina odvratiti od ideje da se preseli u NBA ligi.

Sa svojih 25 godina Toko Šengelija ima bogato iskustvo, pošto je u Evropi nastupao za Valensiju i Šarlroa, a pritom je igrao i u NBA ligi za Bruklin Netse i Čikago Bulse.

Šengelija se u junu 2014. godine vratio na "Stari kontinent" i potpisao trogodišnji ugovor sa Baskonijom, što znači da će ga Real Madrid dobiti bez obeštećenja.

Tokom sezone na izmaku Gruzin je u Evroligi prosečno beležio 10.8 poena i 4.2 skoka, a gotovo identičan prosek ima i u ACB ligi - 10.6 poena i 4.9 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke