Real "prodisao" i "servirao" malu osvetu šampionu Evrope

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 17.10.2024.
22:37
Izvor: Sportske.net

I Real i PAO su sada na učinku 2-2.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida su se izdigli nakon dva vezana poraza u dva takmičenja koja igraju i na svom terenu savladali Panatinaikos sa 90:86, u velikom derbiju četvrtog kola Evrolige.

Bila je ovo repriza prošlosezonskog finala elitnog takmičenja, a vicešampion Evrope Real se donekle revanširao Atinjanima za bolan poraz tada u Berlinu.

Prvak Evrope PAO je na taj način na veoma loš način okončao prvo evroligaško "duplo" kolo, pošto je pre dva dana potpuno šokantno izgubio u Parizu, dok je trener Madriđana Ćus Mateo konačno "kupio" sebi malo mira, jer je prethodnih dana bio pod velikim pritiskom javnosti.

Posle ovog meča obe ekipe imaju skor 2-2 u Evroligi.

Real je sve vreme bio u kontroli, poveo je 8:0 na samom startu i do kraja je držao "zelene" na pristojnom odstojanju.

PAO se primakao krajem druge četvrtine, na veliki odmor je Real otišao sa +5, ali je presudna bila treća deonica, kada su Kampaco, Abalde i Dek odveli domaće na +12 (70:58).

U poslednjih 10 minuta je Ergin Ataman, u svom stilu, pokušao da meč nekako uvede u neizvesnu završnicu, ali svaki nalet njegovog tima bio je odbijen. Musa, Ljulj i Hezonja su tada ubacivali jako važne šuteve.

Konačan rezultat od 90:86 ne oslikava pravi odnos snaga na terenu.

Fakundo Kampaco je blistao kod pobednika sa 19 poena, šest asistencija i pet skokova. Džanan Musa ga je pratio sa 15 poena, Abalde je dodao 13, a Dek 11.

Kog gostiju, 23 poena Kendrika Nana, 16 Huanča Ernangomeza, 13 Osmana i 12 Papapetrua.

Poenterski su podbacili Lesor sa osam poena i Slukas sa samo tri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke