Real - Partizan i u plej-ofu? Madriđani već pominju tu opciju...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.03.2023.
23:27
Izvor: Sportske.net

Oni su već obezbedili prednost domaćeg terena, ko god da im bude rival.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Trener Ćus Mateo i košarkaš Reala Vensan Poarije najavili su večeras u razgovoru sa novinarima utakmicu 32. kola Evrolige protiv Partizana u petak u Beogradu (20.30h).

''Moramo se dobro braniti protiv ekipe koja igra fizički energične utakmice kod kuće. Moramo biti spremni da igramo na teškom terenu. Dobijanje prednosti domaćeg terena tri kola pre kraja u ovako komplikovanoj Evroligi, u kojoj se toliko važnih timova još nije plasiralo u plej-of, mnogo govori o našem dosadašnjem radu i o tome kako smo dolazili do pobeda'', istakao je trener Mateo.

Vemsan Poarije vidi duel sa Partizanom kao ''dobar test za plej-of", pa se stiče utisak da ne bi imao ništa protiv da se Real i u četvrtfinalu sastane sa crno-belima.

''Očekuje nas veoma teška utakmica jer ćemo igrati na teškom terenu pred 20.000 navijača koji će bodriti Partizan. Važno nam je da imamo dobar meč protiv ekipe sa kojom bismo mogli da se suočimo u plej-ofu. To je dobar test i, ako pobedimo, dobićemo samopouzdanje da igramo kod kuće na svakom teškom terenu.

Obezbediti prednost domaćeg terena za plej-of je nešto veoma pozitivno, ali sada moramo da se takmičimo do kraja u ostatku regularnog toka lige i da se borimo za pobedu u svakoj utakmici. To je najbolji način da se pripremite za ono što dolazi. Moramo da budemo zajedno i u napadu i u odbrani, da izbegnemo gubitke i da dobro podelimo loptu, što smo i uradili ove srede protiv Fenerbahčea. Kada igramo ovako, mi smo tim koji je teško pobediti'', zaključio je Poarije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke