Real patio u Istanbulu, Gudurić najefikasniji - Najgori meč Madriđana u sezoni

Autor: Nemanja Janošev
utorak 08.02.2022.
20:37
Izvor: Sportske.net

Katastrofalno veče za ekipu Pabla Lasa.

@FBBasketbol/Twtter
@FBBasketbol/Twtter

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Real Madrid u svojoj Ulker areni sa 66:51 u okviru zaostale 18. runde Evrolige.

Iako je Real vrlo dobro, s vođstvom 8:2 otvorio susret u Istanbulu, ekipa Pabla Lasa strmoglavila se do kraja ove utakmice i nisu imali rešenja za odličnu odbranu Fenerbahčea.

Ekipa Saše Đorđevića, koja je upisala petu uzastopnu pobedu, je nakon tog slabijeg početka ušla u seriju 17:0, preokrenula u prvoj deonici i do kraja meča nisu ispuštali prednost, posebno zahvaljujući svojoj odličnoj odbrani i uspešnoj kontroli skoka. Atmosfera u Ulker areni bila je uzavrela, navijači su prepoznali dobru igru svog tima i to im uzvrtaili.

Jeste Real imao poslednji uzdisaj sredinom treće deonice kada je Rudi pogodio ludu trojku i za trenutak promenio momentum u korist Madriđana, ali to je bilo kratkog daha. Uz odlične role Pjerije Henrija, Ismeta Akpinara čije su dve uzastopne trojke u kratkom roku ubile nadu Reala, te Marka Gudurića koji je imao solidnu rolu, Fener je naneo poraz „kraljevskom klubu“.

Čak 28 minuta držali su Real ispod 30 poena, što je samo po sebi nestvarno, a do kraja utakmice uspeli su da ih svedu na . To je najgori napadački učinak Reala ove sezone. Prethodno ih je Uniks ostavio na 58 poena.

Najefikasniji u redovima Fenera bio je Marko Gudurić sa 12 poena, po 10 su dodali Mahmutoglu i Pjer, a sjajan je bio Henri sa osam poena, sedam skokova i devet asistencija. U Realu je Tavares ubacio 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke