Real se razgoropadio pred Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.01.2023.
14:37
Izvor: Sportske.net

Nova ubedljiva pobeda Madriđana.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida pokazuju veliki uspon forme pred evroligaško gostovanje Crvenoj zvezdi u utorak u Beogradu.

Kraljevski klub je najpre deklasirao Makabi u Evroligi pre dva dana, kada je pred svojim navijačima slavio sa 98:65, a već danas je na istom mestu, u ''ViCink centru'' ostvario novu ubedljivu pobedu, ovoga puta u okviru 15. kola španske Endesa lige.

Protivnik Realu bila je ekipa Gran Kanarije, trenutno jedna od najboljih u Evrokupu, ali gosti večeras nisu uspeli da pariraju kvalitetnijem rivalu. Real je trijumfovao rezultatom 105:85, pre svega zahvaljujući još jednoj izvanrednoj partiji u napadu. Već na poluvremenu Real je imao ubedljivu prednost, vodio je sa 50:36, a do kraja meča je razliku dodatno uvećao.

Sjajni Valter Tavares je i ovoga puta bio najbolji u ekipi Reala sa 21 poenom, a pratili su ga Džanan Musa i Vensan Poarije sa po 15 postignutih poena. Dvocifren poenterski učinak imali su i Hanga sa 13 i Korneli sa 10 postignutih poena.

U ekipi Gran Kanarije, 18 poena upisao je Diop, Salvo se zaustavio na 12, a iskusni srpski košarkaš Oliver Stević je meč završio sa tri poena i jednim skokom za tri i po minuta u igri.

Real i Barselona vode na tabeli Endesa lige sa po 12 pobeda i tri poraza, a ''Granka'' je sedma sa skorom 8-7.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke