Real srušio Olimpijakos posle drame, Uniks pao u Berlinu

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 02.02.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Kraljevski klub nezaustavljiv.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida savladali su na svom terenu Olimpijakos u uzbudljivom meču 24. kola Evrolige.

Olimpijakos je odigrao daleko bolje prvo poluvreme od Reala. Prva četvrtina je većim delom prošla u ujednačenom tonu, a gosti iz Pireja su do prednosti došli poenima Žan-Šarla i Slukasa pred kraj deonice.

Velika borba viđena je i tokom nekoliko minuta druge deonice, a onda je kontrolu preuzeo Olimpijakos i stigao do dvocifrene prednosti.

Ona je u jednom trenutku dostigla i plus 16, ali se na poluvreme otišlo sa 14 poena viška u korist grčkog tima.

Real se u drugom poluvremenu potpuno probudio, a naročito se u trećoj četvrtini isticao Tomas Ernel, koji je bio nepogrešiv u ovom delu igre.

Raspoložen je bio i Najdžel Vilijams-Gos čiji poeni su omogućili kraljevskom klubu da dovede svoj tim praktično na korak zaostatka u odnosu na rivala.

Fabijan Kozer je početkom poslednje četvrtine doneo prednost Realu, ali je neverovatni Saša Vezenkov bio odličan na suprotnoj strani.

Ključni momenat dogodio se u poslednjem minutu kada su Rudi Fernandez i Serhio Ljulj pogodili trojke i overili pobedu svog tima.

Košarkaši Albe ostvarili su veliku pobedu na svom terenu protiv Uniksa 81:53 nanevši treći uzastopni poraz ruskom timu.

Uniks je bolje ušao u meč, ali se Alba oslobađala pritiska kako je duel odmicao i izuzetno tvrdu prvu četvrtinu reši u svoju korist.

Nemački tim je u drugu deonicu poneo pet poena prednosti, a u nastavak meča je ušao trojkom Olinde za plus osam.

Nedugo zatim Lo je doneo dvocifrenu prednost, ali je Uniks postepeno topio razliku zahvaljujući Toniju Džekiriju.

Kako se bližilo poluvreme u redovima domaćina sve više se budio nepogrešivi Luk Sikma, a dobru rolu u ovom delu igre imao je Lorenco Braun na suprotnoj strani.

Filiš poluvremena ipak je obeležio Zusman sa dve trojke pa je nemački tim na odmor otišao sa ravno 10 poena prednosti.

Braun je pogodio za Uniks na početku drugog poluvremena, a zatim je ušao u seriju promašaja sa Marijom Hezonjom. To je Alba koristila da postepeno uvećava razliku, koja je u jednom trenutku došla i na više od 20 poena prednosti.

U poslednju četvrtinu domaćin je poneo plus 21, a u završnoj deonici samo je uvećao razliku i stigao do izuzetno ubedljive pobede.

Do tek sedmog trijumfa u sezoni Albu su predvodili Lo sa 16 i Smit sa dva poena manje, dok su se u redovima Uniksa istakli Braun sa 12 i Džekiri sa 10 poena.

Svi ostali su prilično podbacili pa je Uniks trećim uzastopnim porazom ugrozio sebi poziciju za plasman u plej-of, ali sezona je još dovoljno duga da bi se ispravile greške.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke