Real uzeo metlu u ruke, fali još samo potez da počiste Baskoniju - Odličan Vanja!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.04.2024.
22:52
Izvor: Sportske.net

Real pokazao zašto je prvi favorit.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida pobedili su Baskoniju i u drugoj utakmici u "Vizink centru" rezultatom 101:90 i sada vode 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Najveći favorit za osvajanje titule evropskog šampiona, odnosno za odbranu iste, nastavlja da pokazuje zbog čega nose taj epitet. Borba, želja, kvalitet... Sve je tu i sada u Vitoriji imaju meč loptu za plasman na Fajnal for.

Za razliku od prve utakmice, videli smo značajno bolji ulazak u ovaj meč od strane ekipe Duška Ivanovića. Čak pet trojki u prvoj deonici ubacili su igrači Baskonije i kada je tako, oni mogu da budu u egalu sa bilo kojim rivalom. Međutim, Real je klasa za sebe i to su pokazali u nastavku kada su Vensan Poarje, Gabrijel Dek i Fakundo Kampaco krčili put "kraljevskom klubu“ ka begu od rivala pred drugo poluvreme. Bez Čime Monekea, Baskonija nije mogla da parira Realovim centrima Vensanu Poarjeu, Ediju Tavaresu i Geršonu Jabuseleu gde se i pravila ključna razlika.

Jabusele je igrao zaista sjajno u ofanzivi. Pronalazio je poene iz svih pozicija, Fakundo Kampaco takođe i crtala se odbrana "Vizink centra", te priprema da Baskonija bude počišćena u ovoj seriji.

Došlo je do manjeg opuštanja Reala u završnici kada se Baskonija primakla na 10 poena, ali sve je to razbio trojkom Rudi Fernandez pokazavši još jednom moć "kraljevskog kluba".

Najbolji u timu Reala bio je Fakundo Kampaco sa 24 poena (4/5) za tri, dok je Geršon Jabusele ubacio 16. U Baskoniji je briljirao Vanja Marinković sa 20 poena, dok je Kodi Miler-Mekintajer ubacio 13.

Treća utakmica na programu je u utorak 30. aprila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke