Real je kralj produžetaka, a Tavares je neprikosnoven - Posle Efesa, pala i Valensija

Autor: Sportske Net
četvrtak 11.01.2024.
23:23
Izvor: Sportske.net

Na kraju ubedljiv trijumf Real Madrida zahvaljujući neverovatnom Tavaresu, koji je ostvario dabl dabl učinak.

@valenciabasket/Twitter
@valenciabasket/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida pobedili su Valensiju u dramatičnom meču u okviru 21. kola Evrolige rezultatom 96:86 posle produžetka. 

Valensija je mnogo odlučnije ušla u meč i iz minuta u minut prve četvrtine gradila prednost, koja je na kraju prvih 10 minuta bila 24:16. 

U nastavku je viđena nešto dramatičnija borba na obe strane, Real je bio za nijansu efikasniji, ali je prednost na poluvremenu pripala "slepim miševima" (40:35). 

Pauza na poluvremenu donela je svežinu domaćoj ekipi, koja je prvo serijom od 8:0 preokrenula rezultat, a potom preko Jabuselea i Kampaca uspela da zadrži prednost pred poslednji kvartal. 

Smenjivala se prednost u četvrtoj četvrtini do samog kraja. Valensija je u poslednjim sekundama imala šansu za izjednačenje, Harper je pogodio trojku i igrao se produžetak u Madridu. 

U produžetku Real je bio mnogo konstantniji i na kraju sigurno slavio.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kampaco sa 19 poena, Tavares upisao 18 uz 19 skokova, Ljuj je stao na 16, a Musa na 13 poena.

U Valensiji istakao se Dejvis sa 19 poena, Džons je upsiao 17, a Stefan Jović 11 poena uz četiri skoka i isto toliko asistencija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke