Realov novi ''specijalac'' - ''Uhapsio'' Ledeja, sledeći je Mirotić!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.05.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Nema sumnje da će ponovo dobiti priliku.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još samo par dana ostalo je do početka fajnal-fora Evrolige, a u polufinalu ćemo kao i pre godinu dana gledati duel španskih velikana, Real protiv Barselone.

Svi znate kako je Real došao do fajnal-fora, a u majstorici četvrtfinala plej-ofa protiv Partizana talentovani Eli Ndiaj je dobio priliku u odsustvu povređenog Deka i suspendovanog Jabuselea i tu priliku je odlično iskoristio.

Trener Reala Ćus Mateo ni na fajnal-foru neće moći da računa na JAbuselea i Deka, takođe ni na Poarijea, pa su oči navijača Reala ponovo uprte u mladog igrača senegalskog porekla, a španski mediji da će on u polufinalu pokušati da zaustavi Mirotića.

Pred put u Kaunas, Ndiaj se prisetio i dešavanja uoči pomenutog meča sa Partizanom.

''Kada mi je trener rekao da ću igrati, pogledao sam ga i pomislio: 'Ja? Pa ništa, ja sam na redu..'. Bio sam spreman i to je bio trenutak da pokažem Ćusu da to mogu, da mogu da pomognem timu'', rekao je Ndiaj.

Već posle uvodnih nekoliko minuta je pokazao da može da odgovori zadatku da neutrališe Ledeja, a dobio je i ovacije kada je prvi put izašao iz igre.

A kako protiv Mirotića?

''On će se pobrinuti za tu funkciju, ali mislim i na Kornelija, Abaldea, Rudija... Ndiaje je radio cele godine i više je nego ispunio zadatke protiv Ledeja'', rekao je trener Ćus Mateo.

''Svi znaju da je Mirotić veoma dobar, odličan igrač. Učiniću sve što bude moguće. Ako mogu da pomognem timu, uradiću šta god mi traže, da branim Mirotića ili šta god treba“, kaže Ndiaj.

Naravno, veliku podršku dobija od saigrača.

''Uvek mu govorimo da mora da bude miran. i neka radi stvari koje zna da radi. On zna da kada dođe vreme moraš dati sve od sebe i ne razmišljati o sutra. Za njega je to lep trenutak, to nisam doživeo sa 19 godina. Ono što treba da uradi je da uživa u igri”, poručio je Edi Tavares.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke