Realova rekonstrukcija - Sedmorici ističu ugovori, ni Ćus Mateo nije siguran!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.06.2023.
23:19
Izvor: Sportske.net

Kako će sledeće sezone izgledati ekipa šampiona Evrope?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Madridski Real je imao uzbudljivo proleće, puno obrta. Od dolaska na prag eliminacije od Partizana u četvrtfinjalu Evrolige, do velikog preokreta i osvajanja Evrolige, 11. put u klupskoj istoriji.

Ipak, kraj sezone je pokvario utisak, jer su Madriđani u finalu plej-ofa ''glatko'' poraženi od Barselone sa 3:0 u pobedama, pa se šampionski pehar preselio u Kataloniju.

Sezona je, dakle, završena za španske klubove, a tamošnja ''Marka'' večeras donosi opširan tekst na temu kakve bi sve promene mogla da pretrpi ekipa šampiona Evrope ovoga leta.

Ono što odmah ''upada u oči'', jeste podatak da čak sedmorici igrača ističu ugovori, a na tom spisku su: Entoni Rendolf, Adam Hanga, Najdžel Vilijams Gos, Rudi Fernandez, Serhio Rodrigez, Petr Korneli i Karlos Alosen.

Pomenuti španski list piše da posle sjajnih partija u završnici Evrolige, Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez, bez obzira na pozne igračke godine nisu sporni kada je u pitanju nastavak saradnje, ali uz ''razumnu minutažu''.

S druge strane, izvesni su odlasci Rendolfa i Kornelija koji iz različitih razloga ove sezone nisu opravdali očekivanja, dok Hanga i Alosen koji je celu sezonu propustio zbog povrede kolena, imaju još jednu opcionu godinu ugovora, ali za sada nije izvesno da li će čelnici kluba aktivirati te opcije. Takođe, navodi se i da je ostanak Vilijams-Gosa pod znakom pitanja, a navijači Partizana poodavno priželjkuju njegov povratak među crno-bele.

Gabrijel Dek je takođe doživeo tešku povredu kolega protiv Partizana. Argentinac ima ugovor do 2024. godine, ali najnovije informacije govore da će on produžiti ugovor i da u klubu imaju dugoročne planove sa njim.

Svi ostali igrači imaju ugovor do 2024, izuzev Tavaresa, Ndiaja i Abaldea koji su potpisali do 2025. Međutim, Abalde nije opravdao očekivanja, a još veći problem u vezi sa njim je što je Real platio Valensiji milion i po evra za taj Abaldeov transfer 2020. godine. U plej-ofu nije odigrao ni minut...

Takođe, i o statusu trenera Ćusa Matea se dosta spekulisalo, pogotovo kada je Partizan poveo protiv Reala sa 2:0 u pobedama u četvrtfinalu Evrolige. Najavljivao se dolazak Serđa Skariola i ta priča je utihnula kada je Real osvojio evropsku titulu, ali nove sumnje pojavile su se sada posle poraza u finalu španskog plej-ofa.

''Normalna stvar bi bila da Ćus Mateo završi preostalu godinu ugovora... ali to nije prvi put da je Real Madrid promenio trenera koji je upravo osvojio evropsku titulu. Pitajte Hajnkesa'', piše ''Marka''.

Naravno, biće i pojačanja, a ono što se uveliko najavljuje, to je povratak plejmejkera Fakunda Kampaca, kao i dolazak fantastičnog šutera Kajla Gaja koji je već napustio Huventud i slobodan je u izboru novog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke