Rebrača želi ostanak Kokoškova, zna ko je kriv za neuspeh!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 07.07.2021.
10:56
Izvor: Sportske.net

Šta ima da kaže za Jokića?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Legendarni centar naše reprezentacije Željko Rebrača govorio je za"Novosti" o neuspehu naše košarkaške reprezentacije koja neće igrati na Olimpijskim igrama, ponovo. 

"Svi smo veoma tužni. Ono što je reprezentacija prikazala, ne samo u finalu nego i u utakmicama pre toga, ostavilo je loš utisak. Nije bilo ni energije, ni neke hemije u igri. Odbrana izuzetno loša, posebno u finalu protiv Italijana koji su, ruku na srce, odigrali odličnu utakmicu. Trebalo bi igrači da kažu šta se dešavalo, šta je prouzrokovalo ovaj neuspeh. Svi smo očekivali da će se plasirati na Olimpijske igre, pogotovo što su kvalifikacije igrali kod kuće", rekao je Rebrača. 

Da li je glavni razlog našeg ostanka kod kuće nedolazak pojedinih igrača zbog povreda i ostalih razloga?

"To, definitivno, jeste uticalo na loš rezultat. Sve se poremetilo zbog korone, pomerene su i Olimpijske igre. Klupske sezone su nedavno završene, u NBA ona još traje, zbog čega Bogdan Bogdanović nije mogao da igra. I u tome je delimično uzrok, ali ni Italijani nisu bili kompletni. Mislim da smo morali smo da ih dobijemo. Razumem da su igrači pravo iz klupskih sezona došli da igraju kvalifikacije. Opadne ti volja za košarkom, ali kada si se već pojavio znači da želiš da igraš", rekao je Rebrača. 

Neizbežna tema jeste i Nikola Jokić koji nije ovoga puta bio uz reprezentaciju nakon naporne sezone u NBA ligi. 

"Navijački, nadao sam se da će igrati. Imao je fenomenalnu sezonu, ali se maksimalno potrošio igrajući konstantno na vrhunskom nivou. Nije nikoga dovodio u zabludu, rekao je da se ne oseća dobro i da ne bi pružio ono što se od njega očekuje. Kritike bi bile još gore da se pojavio i nije dao ono što svi očekuju. Jokić nam je bitan, on je naš najbolji igrač, treba ga razumeti. Biće još svetskih i evropskih prvenstava, olimpijskih igara. Ne smemo da "izgubimo" Jokića", rekao je on. 

Ukazao je Rebrača ko je glavni krivac braneći Kokoškova za kog smatra da treba da ostane u reprezentaciji i narednih godina. 

"Ja tu ne bih pravio promene, mislim da Kokoškov ima veliki trenerski kvalitet. Treba nastaviti dalje sa njim, dati mu šansu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu naredne godine. Ako budemo menjali selektora posle nekoliko utakmica, promenićemo ih 25 u ne tako dugom periodu. Sa toliko malo vremena za treninge, Kokoškov nije mogao da postavi sistem igre. Mislim da je u takvoj situaciji veći deo odgovornosti na igračima nego na treneru", rekao je Rebrača. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke