Rebračina analiza: "Željku treba vremena, a Srbiji sistem jer nisu dovoljni Jokić i Micić"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 13.12.2022.
13:17
Izvor: Sportske.net

Legenda Partizana smirena.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Proslavljeni srpski košarkaš, a sada predsednik KK Vojvodina Željko Rebrača govorio je u Banja Luci o rezultatskoj krizi svog bivšeg kluba Partizana, kao i reprezentacije Srbije.

Partizan trenutno prolazi kroz najgori rezultatski period još od kraja 2020. i početka 2021. godine, ali Željko Rebrača uverava da će njegov imenjak na klupi crno-belih uspeti da izađe na kraj sa poteškoćama.

"Očekivanja su bila velika od početka. Sam dolazak Željka je stvorio euforiju kod navijača. Svi traže rezultate bukvalno preko noći. Razumem rasprodate dvorane i sezonske karte, sve je to lepo. Odlično je što se ta atmosfera vratila u Beograd, ali navijači moraju da imaju strpljenja. Bio sam član vrhunskih klubova koji su ulagali ogroman novac u tim, poput Panatinaikosa. Pa ni tu rezultati nisu došli preko noći, kao ni u Fenerbahčeu. Sada je ekipi potrebna podrška, lako je biti uz tim kada se pobeđuje. Željko će sve vratiti na svoje mesto", kazao je Rebrača.

Naglasio je i to da ekipa mora da navikne na metode Željka Obradovića i da to nije lak proces.

"Verujem u Željka jer znam šta i kako radi. Posvećen je poslu 24 sata, ne sumnjam ni u njega ni u direktora Zorana Savića. Meni je jasan proces kako se ide do nečega. Ali i on mora da ima adekvatne igrače, da se prilagode njegovom načinu rada. To nije lak zadatak jer mnogi igrači nisu radili na tom nivou. Znam kako je, jer sam dugo sarađivao sa njim. Željku treba vremena da ih obuči da bi imali adekvatne performanse".

Upitan je i da prokomentariše situaciju sa košarkaškom reprezentacijom Srbije i ponekim razočaranjima koja se dešavala na minula dva takmičenja.

"Mislim da su naša očekivanja bazirana na dešavanjima iz devedesetih. Kada kažemo "košarkaška reprezentacija Srbije", odmah očekujemo rezultate. Nije dovoljan Jokić, Micić... Ne osporavam druge mlade momke, ali moramo da radimo više na tim mlađim selekcijama i da ih dignemo na vrhunski nivo, gde im je mesto. Imamo mnogo talenata, ja kao predsednik Vojvodine se zalažem da napravimo drugačiji sistem gde ćemo im posvetiti više pažnje", istakao je Rebrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke