Rečenica koja pokazuje koliko Željko vidi dalje od svih nas!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.05.2023.
11:01
Izvor: Sportske.net

I to je jedna od tajni Partizanovog velikog uspeha u Evroligi.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Partizan je prošao uzbudljiv, u nekim trenucima i dramatičan put od početka sezone do ovog nivoa na kom se sada nalazi, na pragu plasmana na fajnal-for Evrolige.

Sećate se, posle prva tri kola Partizan je imao sva tri poraza. Bio je oktobar prošle godine. Taj treći poraz u nizu crno-beli su doživeli na svom terenu od Armanija (75:80), posle čega je konferencija za novinare bila vrlo zanimljiva.

Novinari su pitali trenera Partizana Željka Obradovića ono o čemu se već spekulisalo u javnosti, da Partizanu treba još pojačanja, a čak se pisalo i o navodnom interesovanju crno-belih za Fakunda Kampaca. Željko je pomalo ljutito reagovao na takve priče.

''Od letos čitam po novinama ne znam koliko imena. To je naučna fantastika. Ko to potura, ko stavlja ta imena u novine, ja nemam pojma. Znam da do ovog trenutka meni nikad niko nije došao da predloži konkretno ime. Nijednom mi se nije otvorila mogućnost – 'Možda da pokušamo kod nekog igrača'. Ko potura te informacije iz ove, one zemlje, nemam pojma. Bavim se onim što imam, svojim igračima.

To što se priča o imenima, pa se pominju cifre.. Bože me sačuvaj. To je jedini komentar: Bože me sačuvaj. Tri meseca se priča o imenima, o transferima...

Neko je pomenuo Kampaca. Da li ste pročitali koliko su Fenerbahče i Real bili spremni da ga plate?

Da Partizan uđe u to? Pa to je napravljena priča, da Partizan ima pare, da ima ovo, da ima ono... Partizan je napravio fenomenalnu stvar jer ima navijače i zahvaljujući prodaji karata napravio je budžet respektabilan, za nas.

Ali da cimam Ostoju i Zorana i da kažem 'E, moramo da potpišemo igrača', to mi ne pada na pamet", naglasio je Obradović i zatim izgovorio ključnu rečenicu:

''Ja verujem u ove igrače!''

Imao je Partizan posle toga i skor 4-9, kada je u javnosti bilo još više sumnji u aktuelni Partizanov sastav, ali Željko Obradović je uporno ponavljao ovu rečenicu, bio je uveren da je letos napravio pravi izbor sa svojim saradnicima i pokazalo se da je bio potpuno u pravu.

Danas se opet mogu primetiti sumnje koliko Partizan može večeras protiv Reala bez Kevina Pantera i Matijasa Lesora, ali je Željko juče bio prilično raspoložen i samouveren u razgovoru da novinarima. Naš kolega Pavle Knežević sa portala ''24sedam'' je to primetio i odmah to i rekao treneru Partizana.

A on je kao razlog za svoje odlično raspoloženje naveo da VERUJE SVOJIM IGRAČIMA.

''Drago mi je ako vidite da sam raspoložen. To je zato što verujem igračima. Sve je u tome. Verujem zato što radimo ozbiljno, što su predani i svesni smo da nam treba još jedna pobeda'', rekao je Željko.

Verujte Željku... Čak i onda kada vam se čini da nije u pravu. Dokazaće vam da jeste. Kad-tad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke