Repeša dobio novi posao

Autor: Mladen Heleta
nedelja 23.06.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Vraća se u Italiju.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Hrvatski stručnjak Jasmin Repeša napustiće dužnost sportskog direktora Hrvatskog košarkaškog saveza zbog novog angažmana.

"Večernji list" je objavio da će 63-godišnji trener iz Čapljine u sledećoj sezoni voditi Trapani Šarks, ekipu koja je postala novi član italijanske Serije A.

Repeša je na dužnosti sportskog direktora u HKS-u bio od jula prošle godine, a funkciju će napustiti po završetku letnih aktivnosti svih reprezentacija.

"Hrvatski košarkaški savez želi da izrazi iskrenu zahvalnost g. Repeši na njegovom predanom radu i doprinosu dok je obavljao dužnost sportskog direktora Saveza. U proteklom periodu, Repeša je svojim velikim iskustvom, stručnim znanjem i neizmernom strašću doprineo razvoju hrvatske košarke, počevši od rada na svim nivoima muških reprezentacija, od najmlađih do seniorske, do učestvovanja u organizaciji trenerskih seminara", piše u saopštenju HKS-a u kojem je navedeno i da će Repeša ostati član Stručnog saveta za mušku košarku.

Iskusni stručnjak je trenersku karijeru počeo davne 1995. u Ciboni, a najduže je radio u Italiji, jer je za 14 godina vodio Fortitudo Bolonju i Pezaro (po dva puta), rimsku Lotomatiku, Beneton i Olimpiju Milano.

Bio je trener Budućnosti u onoj evroligaškoj sezoni Podgoričana 2018/2019.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke