Repeša posle ''minus 28'' protiv Partizana vidi ''napola punu čašu''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.09.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Dakle, optimista je posle svega.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je juče osvojio turnir na Siciliji, a u finalu je ubedljivo savladao domaći Trapani sa 89:61.

Trener italijanskog tima Jasmin Repeša je posle meča izrazio zabrinutost zbog nekoliko povređenih igrača u svom timu, a igfrom je zadovoljan samo u prvih 15-ak minuta.

''Hvala svim navijačima na prisustvu ove večeri. Šteta, jer sam želeo nastup na mnogo višem nivou, ali nismo mogli iz raznih razloga. Izdržali smo 15 minuta. Mnogo faulova od strane Robinsona, igra je išla u pogrešnom pravcu i bilo je nekoliko povređenih igrača tokom meča. Kao što sam rekao juče, bio je cilj da se izbegnu ozbiljne povrede i da se napreduje svaki dan. Iskreno, sa porazom od 28 poena, vidim da je čaša napola puna. Momci su završili meč u veoma teškim uslovima, sada je važno da se svi odmore jer niko od njih nije zadobio ozbiljne povrede'', rekao je Repeša.

Hrvatski trener je zatim konkretnije objasnio šta je još presudilo u korist Partizana, da crno-beli ostvare tako ubedljivu pobedu.

"Počnimo od prvih 15 minuta kada smo bili konkurentni, dobro pozicionirani u odbrani, u napadu nam treba više fluidnosti, ali generalno naš sistem mora da se proširi. Potrebno je vreme, za sada igramo dve šeme. Malo smo u zaostatku sa sistem ofanzivne igre, ali ima vremena da počnemo odatle. Nadajmo se da ćemo što pre oporaviti sve igrače. Posle prvog poluvremena primili smo četiri trojke, a u drugom poluvremenu su nas masakrirali u skokovima'', zaključio je Repeša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke