Rešenje je u stranim sudijama?

Autor: Darko Mitrović
petak 21.04.2023.
23:28
Izvor: Sportske.net

U Evroligi nije bilo ovakvih reakcija.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Od Partizanovog rutinskog odrađivanja posla u prvom poluvremenu, večerašnji derbi u ''Morači'' završen je posle nesvakidašnje drame u samom finišu, gde je Partizan na kraju kao gost savladao ekipu Budućnosti sa 83:82.

Tim Željka Obradovića je tako potvrdio prvo mesto i prednost domaćeg terena pred plej-of AdmiralBet ABA lige, ali posle ovog meča ima dosta različitih komentara na temu suđenja.

Nezadovoljni su i navijači Partizana koji smatraju da su sudije ''pomogle'' Podgoričanima da u finišu ''istope'' prednost crno-belih, a burno su reagovali i zvezdaši, najviše zbog kljuične situacije na 2.6 sekundi pre kraja, kada je dosuđen faul Bel-Hejnsa nad kapitenom Partizana Kevinom Panterom.

Čak se i Crvena zvezda oglasila zvaničnim saopštenjem povodom dešavanja u Piodgorici, a svoje obraćanje javnosti je naslovila rečima: ''Kakva krađa, strašna krađa''.

Sve je to ne baš dobra uvertira pred najvažnije borbe u sezoni, ali ako se podsetimo međusobnih susreta Crvene zvezde i Partizana u Evroligi koji su se takođe rešavali u poslednjim sekundama, primetićemo da nije bilo ni saopštenja, ni prevelikih negodovanja na račun sudija. Jednostavno, sudije nisu bile tema posle tih mečeva, pa bi valjda zajednička želja svih aktera trebalo da bude da i u AdmiralBet ABA ligi priče o suđenju padnu u drugi plan.

Kako bi to moglo da se ostvari?

Pa, ako su i jedni i drugi iz različitih razloga nezadovoljni aktuelnim sudijama, zar ne bi bilo logično da se sada slože i pokrenu inicijativu da odlučujuće utakmice u finalu plej-ofa sude arbitri iz Evrolige?

Podsetimo, prvu evroligašku derbi utakmicu u Štark Areni između Partizana i Crvene zvezde (73:76) sudili su Huan Karlos Garsija, Robert Lotermozer i Gitis Vilijus, a krajem januara u ''Pioniru'', kada je Partizan slavio sa 79:78, pravdu su delili Boris Rižik, Fernando Roka i Olegs Latiševs.

Možda je rešenje u tim imenima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke