Revija promašaja u Šarlotu, a onda drama, produžetak i pobeda Finiksa!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.03.2021.
21:52
Izvor: Sportske.net

Sansi brojnim greškama značajno sebi otežali posao, ali pobeda se piše.

Beta/AP Photo/Chris Carlson
Beta/AP Photo/Chris Carlson

Povezane vesti

Ne mnogo kvalitetan, ali na kraju prilično uzbudljiv meč odigrali su Šarlot Hornetsi i Finiks Sansi u ''Spektrum Centru'' u Šarlotu. Trijumf je izborila ekipa Finiksa, koja je kao gost slavila rezultatom 101:97, posle produžetka. U regularnom toku meča rezultat je bio 90:90.

Prvo poluvreme je proteklo u ravnopravnoj borbi, ali uz loše procente šuta i mali broj poena. Nije mnogo efikasnije bilo ni u nastavku, ali je Finiks uspeo da od uvodnog dela treće četvrtine stekne desetak poena prednosti i manje-više tu razliku je dugo održavao, sve do samog fniša.

A onda, Divonte Grejem sa osam vezanih poena, od toga dve trojke donosi Hornetsima izjednačenje na 33 sekunde pre kraja - 90:90. Grejem je u poslednjim trenucima regularnog toka meča mogao da novom trojkom donese i pobedu Šarlotu, ali lopta je skakutala po obruču i ipak završila izvan koša.

U dodatnih pet minuta, slična slika. Finiks je stekao solidnu prednost, poveo sa 97:92, ali posle novih promašaja i grešaka, Grejem se budi na drugoj strani i novom trojkom smanjuje na 97:95.

Usledio je još jedan loš napad Finiksa, pa novi pokušaj Grejema za tri poena na drugoj strani, ali ovoga puta nije bio precizan. Na 14 sekundi do kraja, Buker sa linije penala pogađa za 99:95 u korist Finiksa i praktično rešava pitanje pobednika. Doduše, umalo su u poslednjim sekundama Sansi i to prokockali, ali Kris Pol je uspeo da iznudi prekršaj na tri sekunde pre kraja, za konačnih 101:97.

Buker je sa 35 poena bio i ubedljivo najefikasniji u Finiksu, a uz njega izdvojio se i Ejton sa 14 poena i 14 skokova. Šesnaest poena upisao je Kris Pol, a 13 Bridžis.

U Šarlotu, Grejem se zaustavio na 30 poena, Rozir je upisao 20, uz 12 skokova, a Bridžis 18, uz 12 skokova.

Finiks posle ove pobede ima skor 31-14 na drugom mestu Zapadne konferencije, a Šarlot je četvrti na Istoku sa 23 pobede i 22 poraza.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke