''Revolveraški obračun'' u Laktašima, novi poraz Budućnosti!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.11.2022.
20:59
Izvor: Sportske.net

Odbrane u drugom planu, raspucani i jedni i drugi.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Povezane vesti

U jednom od derbija šestog kola AdmiralBet ABA lige, Igokea je večeras na svom terenu u Laktašima savladala podgoričku Budućnost sa 103:101.

Sada obe ekipe imaju po tri pobede i tri poraza, a za ekipu Budućnosti je ovo drugi uzastopni neuspeh u AdmiralBet ABA ligi posle poraza od FMP-a u Železniku.

Od samog početka meča viđena je vrlo efikasna košarka, pogotovo kada je u pitanju ekipa Igokee koja je u prvom poluvremenu postigla čak 63 poena! Vodila je ekipa Dragana Bajića sa 63:56 posle prvih 20 minuta igre. Očekivalo se da će Budućnost u nastavku meča pojačati odbranu, to se donekle i dogodilo, ali Podgoričani su konstantno bili u rezultatskom zaostatku.

Igokea je, jednostavno, večeras imala previše raspoloženih igrača u napadu i kada god bi gosti pripretili, usledili su pogoci Reja, Stivensa, Tanaskovića...

Na 50 sekundi pre kraja, Jagodić-Kuridža je smanjio na 103:101 posle čega su na drugoj strani promašivali Jošilo i Voler, ali su Podgoričani oba puta dozvolili rivalu ofanzivne skokove. Na pet sekundi do kraja fauliran je Kendrik Rej koji je promašio oba slobodna bacanja i vratio nadu Budućnosti, ali Tre Bel-Hejns nije bio precizan u poslednjoj sekundi.

U pobedničkoj ekipi Nikola Tanasković je bio najefikasniji sa 20 poena, pet skokova, Stivens je upisao 17, Voler 15, Rej 14, a Đorđević 13 poena.

Marko Jagodić-Kuridža je sa 20 poena bio najbolji u ekipi Budućnosti, Kaba je upisao 17, uz šest skokova, a Bel-Hejns 16 poena i šest asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke