Riki Rubio razmišlja o povratku u Evropu, ovo su opcije!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.05.2023.
18:26
Izvor: Sportske.net

Ali, ko će to da plati?

AP Photo/Matt Kelley
AP Photo/Matt Kelley

Povezane vesti

Čitavih dvanaest godina trofejni španski plejmejker Riki Rubio igra u NBA ligi. Od Minesote, preko Jute Finiksa, pa opet Minesote, do Klivlend Kavalirsa čiji je član od 2021. godine i ima ugovor na još dve sezone.

I ne samo što ima ugovor, nego što sa finansijske strane baš u te dve godine treba da dostigne vrhunac i ako ostane do kraja mogao bi da inkasira čak oko 12 miliona zaključno sa sezonom 2024/25.

Ali, on već sada razmišlja o povratku u Evropu, po mogućstvu u Barselonu sa kojom je 2010. godine osvojio i titulu prvaka Evrope.

Na tu temu govorio je u podkastu ''La Sotana''.

''Počinjem da razmišljam o svom povratku. Nikada o tome nisam tako javno govorio. Povratak kući. U Barselonu. Ili blizu kuće", dodao je on.

Španska ''Marka'' posle ovih njegovih reči već nudi dve dodatne opcije - Huventud, gde je počeo seniorsku karijeru, ali i Đironu sa Markom Gasolom.

Teško da bi bilo šta od toga moglo da se dogodi ovog leta, pre svega iz finansijskih razloga, ali narednih godina novac neće biti toliko bitan Rubiju.

''Kada moj sin krene u školu, više neće biti važna NBA liga. Moraću da se vratim. Ne želim da mu se vrti u glavi kada bude imao šest godina, u godinama kada treba da počne da sklapa prijateljstva. Razgovarao je sa mojom ženom, to nam je vrlo jasno. To je trenutak kada ta košarka neće biti prioritet", otkrio je on.

Ali, nije Španija jedina zemlja o kojoj razmišlja.

''Voleo bih da igram godinu dana u Italiji, sviđa mi se zemlja, hrana, jezik... Iako je možda kasno'', zagonetan je Rubio.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke