Riki Rubio završio sa Kavalirsima, vraća se u Španiju!

Autor: Darko Mitrović
petak 05.01.2024.
00:17
Izvor: Sportske.net

Sporazumno okončanje saradnje.

AP Photo/Matt Kelley
AP Photo/Matt Kelley

Povezane vesti

Riki Rubio napušta Klivlend Kavalirse, objavio je danas američki novinar sa ESPN-a, Adrijan Vojnarovski.

On je na Tviteru preneo svoja saznanja da je španski košarkaš postigao dogovor sa Kavalirsima oko sporazumnog raskida ugovora i da će, ako uopšte bude nastavljao košarkašku karijeru, naredni klub tražiti u Španiji.

Ovaj 33-godišnji plejmejker je svoju seniorsku karijeru počeo u Huventudu, nastavio u Barseloni, odakle se 2011. godine preselio u NBA ligu, konkretno u Minesotu. Tamo je proveo šest godina, a onda je išao u Jutu, Finiks, pa se 2020. vratio u Minesotu, da bi godinu dana kasnije potpisao za Klivlend Kavalirse, sa kojim je imao važeći ugovor do leta 2025. godine.

Rubio je u Klivlend stigao kao veteran, sa ciljem da bude lider podmlađenog tima i u početku je sve išlo po planu, sve do povrede prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena koju je zadobio krajem 2021. godine, zbog čega je pauzirao godinu dana. Španski košarkaš je do tada u proseku beležio 13,1 poen i 6,6 asistencija za 28,5 minuta na terenu.

Usledio je oporavak od povrede i povratak na teren, ali je u avgustu prošle godine objavio da se povlačio iz reprezentacije Španije uoči Svetskog prvenstva, kako bi se brinuo o svom mentalnom zdravlju. Bio je to veliki udarac i za selekciju Španije, i za kavalirse koji su mu u početku davali punu podršku ali kako je vreme prolazilo, rastanak je bio sve izvesniji.

Na kraju je izabrana opcija međusobnog dogovora. Rubio je u julu 2022. potpisao produžetak ugovora sa Kavalirsima na tri sezone i ukupno 18.4 miliona dolara, ali posle sporazumnog okončanja saradnje pitanje je koliko će od tih 18.4 miliona Rubio uspeti da inkasira.

Kada zvanično bude potvrđen odlazak iz Kavalirsa, svaka NBA franšiza imaće 48 sati da mu ponudi ugovor, ali Vojnarovski uverava da je Rubio već odlučio da se vrati u Španiju.

Da li to znači i povratak u Barsu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke