Rivers sjajan, Mokoka tragičar - Zvezda u finalu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.06.2019.
21:00
Izvor: Sportske.net

Mega bila blizu produžetka, ali Mokoka nije iskoristio idealnu priliku...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti plej-ofa Superlige Srbije.

Oni su i u drugoj utakmici polufinalne serije bili bolji od Mega Bemaksa, ovoga puta u dvorani ''Mega Factory'', rezultatom 96:91 za konačnih 2:0 u pobedama.

Zvezda sada čeka boljeg iz drugog polufinala, a to će biti Partizan ili FMP. Crno-beli su prvi meč dobili i vode sa 1:0 u pobedama pred sutrašnji duel u Železniku.

Večerašnjoj utakmici su prisustvovali i naši NBA asovi, Boban Marjanović i Nikola Jokić, koji je pre početka meča uručio MVP priznanje Gogi Bitadzeu za učinak u ligaškom delu sezone. U pauzi između prve dve deonice, Jokić i Marjanović su dobili ''minijaturne'' dresove Mege.

Prvo poluvreme bilo je ravnopravno nekih 12-13 minuta, a onda Zvezda, predvođena raspucanim Riversom pravi seriju 16:0 za vođstvo od 48:34, međutim Mega do kraja poluvremena uzvraća svojom serijom 16:1 i na odmor domaći odlaze minimalnim vođstvom od 50:49.

Mega je bolje počela i treću četvrtinu, povela je sa 57:51, ali potom sledi period Zvezdine bolje igre, za novi rezultatski preokret i u finišu ove deonice crveno-beli su poveli sa 68:63.

Zvezda je do kraja imala blagu prednost, Mega je u više navrata hvatala priključak, pre svega zahvaljujući raspoloženom Ašćeriću, ali više od toga nije mogla, pogotovo posle pete lične greške Goge Bitadzea, koji je vrlo rano ušao u problem sa faulovima.

Međutim, na tri sekunde pre kraja, Mokoka je imao dva slobodna bacanja pri vođstvu Zvezde od 92:90, mogao je da izjednači, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, potom napravio i nesportski faul i tada je sve bilo rešeno.

Sjajni Rivers je sa 29 poena (6/10 za tri) predvodio Zvezdu do pobede, pratio ga je Čović sa 15, a u Megi najbolji Mokoka 22 i Ašćerić sa 20 poena. Zapažen je bio i Edin Atić sa 18 poena, uz 9 asistencija i 7 skokova, ali je za tri šutirao 2/10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Tuesday, 04.06.2019
21:12

Nije mi jasno zašto je ustupljen Stanić, zašto nije bilo Miškovića, zašto nije igrao Marjanović, u ovoj ni Čarapić. Mega jako oslabljena.