Rokas Gedraitis zvani "Mister 75%"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.10.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

Pouzdanost ga krasi na startu ove sezone.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Jedan od košarkaša koji su pojačali Crvenu zvezdu ovog leta jeste Rokas Gedraitis i za sada se potpuno navikao na život AdmiralBet ABA ligi. Preostaje još da u istom ritmu nastavi i u Evroligi.

Za sve novo neophodno je vreme. Crvena zvezda ima novi tim sa 10 igrača koji su stigli na Mali Kalemegdan između dve sezone i još uvek je rano donositi bilo kakav sud o ekipi Duška Ivanovića. Jedan od novajlija jeste i Litvanac Rokas Gedraitis kojeg krasi izuzetno mirna ruka na startu ove sezone.

To potvrđuje posebno u AdmiralBet ABA ligi gde na tri utakmice ima fascinantan učinak. Naime, za ukupno 68 minuta u ovoj sezoni regionalnog takmičenja (22.7 u proseku po meču), Gedraitis se 12 puta podizao na šut za tri poena. Pogađao je u impresivnih devet navrata što donosi procenat od 75 odsto uspešnosti! Ono što je zanimljivo jeste da istovetan procenat ima i za dva, ali i sa linije penala.

Na nešto slabijem je učinku u Evroligi - 50 odsto, ali ponajviše jer je u susretu sa Žalgirisom imao slabo veče kada je uputio svega jedan šut za tri poena i bio neprecizan. U duelu sa Asvelom gađao je 4/7.

U svakom slučaju, Zvezdin "broj 31" mogao bi da bude čovek odluke u situacijama kada se meč lomi, posebno ukoliko nastavi ovakvim tempom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke