Roko Leni Ukić "pecka" RTL: "Slovenačka sapunica ima prednost u odnosu na reprezentaciju!"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 03.07.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Svestan je u kakvom je stanju hrvatska košarka, ali isto tako se nije libio da "pecne" kuću u kojoj je angažovan.

AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka
AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka

Povezane vesti

Čuveni hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić bio je stručni komentator na HRT tokom jučerašnje utakmice Hrvatske i Slovenije u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Hrvati su ubedljivo savladali Slovence, pomalo ih iznenadili i pokazali da najave o njihovom cilju koji glasii "plasman na Olimpijske igre". Komentari tamošnje javnosti su više nego pozitivni. Veruju da se košarka vraća u Hrvatsku, te da je tim satkan od zajedništva.

Međutim, na televiziji sa nacionalnom ferkvencijom nije baš tako iako je u pitanju balkanski derbi. Iako je u pitanju meč visokog kvaliteta. Naime, prvi program RTL juče nije prenosio taj duel jer se tamo emitovala slovenačka serija, pa je prenos utakmice bio na RTL 2, što je legendarni Ukić primetio. Nije mu previše zasmetala sama ta činjenica svestan da hrvatska košarka nije ni blizu visina na kojima se nalazila nekada, ali je svakako iskoristio priliku da "bocne" kuću u kojoj je angažovan.

"Iskoristiću jednu priliku pa ću reći da smo podcenjeni i u tom segmentu. S razlogom smo podcenjeni jer dugo smo bili nigde. Evo, mi danas imamo priliku biti na drugom programu tokom našeg prenosa, a na prvom je slovenačka sapunica, je l' tako? Sve je to rezultat onoga što se događalo zadnjih šest, sedam godina u hrvatskoj košarci", kazao je Ukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke