Rubio i Bjelica "predaju" u Holivudu, Vestbruk već silan, Jokić se upisao!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 29.10.2015.
08:35
Izvor: Sportske.net

Srbi debitovali noćas, u emotivnom meču na obali Pacifika, Minesota slavila protiv Lejkersa. Derbi pripao Oklahomi, Jokić postigao svoje prve koševe u NBA, Klivlend zaledio "Grizlije". Niksi iznenadili i sebe u Milvokiju...

BETA/AP Photo/Jae C. Hong
BETA/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Po tradiciji, Sparsi kreću sporo. Gladna Oklahoma je na trenerskom debiju Bilija Donovana slavila preokretom protiv San Antonija.

Marjanović nije dobio šansu, a meč je obeležio Ras Vestbruk sa 33 poena i 10 asistencija. Durant je dodao 22, uz ne baš impresivan šut, ali mu ruka nije zadrhtala u finišu kada je sa penala otvorio vrata pobede za Tander.

Rekord za Kavija Leonarda na drugoj strani, 32 poena, Oldridž na debiju za novi klub 11 poena, 5 skokova.

Spurs Thunder Basketball

Minesota je u meču sa mnogo emocija, tuge zbog odlaska Flipa Sandersa slavila u gostima kod Lejkersa.

Minijatura Rikija Rubija završila se sa 28 poena i 14 skokova za Španca, a odličan na debiju je bio Bjelica, 8 poena, 5 skokova, blokada za 22 minuta igre. Najveće pojačanje domaćih, Roj Hibert, dao je 12 koševa, imao i 10 skokova. Kobi je brojao do 24, ali nije vredelo, Timbervulvsi su se vratili iz minusa od 16 poena i dobili meč. Nikola Peković još nije spreman posle povrede.

Lu Vilijams je propustio da poslednjim šutem donese pobedu Lejkersima.

Nuggets Jazz Basketball

Denver je očitao lekciju favorizovanom Hjustonu. Frustrirali su Hardena koji je ubacio 22 poena i imao po 6 skokova i asistencija, ali uz loš procenat šuta.

Nagetse je do neočekivane pobede predvodio Danilo Galinari sa 23 poena, naš Jokić je igrao manje od 4 minuta, ali je postigao iz jedinog šuta debitantske koševe u ligi.

Mali derbi Pacifika pripao je Klipersima. Odneli su pobedu iz Sakramenta, Grifin je brojao do 33, a koliko će značiti pokazao je veteran Pol Pirs koji je u finišu prelomio utakmicu. Gosti su prokockali +15, ali i nekako sačuvali pobedu.

Mavericks Suns Basketball

Dalas je slavio u Feniksu, a ćak osam igrača Mavsa bilo je dvocifreno. Pravi timski rad za Maverikse za koje je debitovao Deron Vilijams sa 12 poena i 7 asistencija. Odličan i Pačulija, Gruzijac je ubacio 10 poena i imao 11 skokova.

Mirza Teletović je meč završio sa 5 poena i 5 skokova, ubacio je jednu trojku.

Portland je rasturio Pelikanse, iako su Blejzersi promenili praktično petorku, izuzev Lilarda. Sjajan je bio MekKolum koji je ubacio 37 poena, a u prvoj četvrtini Nju Orleans je primio 43 poena, taj deo igre izgubili su sa 25 razlike.

Toronto je neka vrsta specijaliste za Indijanu, dobili su pet mečeva u nizu protiv Pejsersa, vrata pobede je otvorio DeRozan sa 25 poena, Valančijunas odličan, litvanski centar je ubacio 21 poen, imao 15 skokova.

Pistonsi su došli do druge pozicije, neuobičajena situacija poslednjih šest ili sedam godina, dobro su startovali. Slavili su protiv Detroita uz 18 poena i 10 skokova Andrea Dramonda.

Bulls Nets Basketball

Dve pobede ima i Čikago, posle Kavsa uzeli su skalp i Netsima. Odličnu igru gostiju su obeležila 24 poena Batlera, Mirotić je dao 18, Gasol 16.

Očekivana pobeda Seltiksa nad slabim Siksersima, Ajsija Tomas je sa klupe ubacio 27 poena i imao 7 asistencija, dok su Niksi razbili Milvoki i odmah jasno podgrejali nade navijača. Ruki Porzingis je ubacio 16 poena, Derik Vilijams je nastavio sa sjajnim partijama iz predsezone. On je brojao do 24 u meču u kome jhe Njujork kontrolisao igru i držao dvocifrenu prednost tokom cele utakmice.

Cavaliers Grizzlies Basketball

Težak poraz je doživeo Memfis na otvaranju protiv Kavsa. Klivlend ih je zaledio na -30, Kevin Lov je ubacio 17 poena, imao 13 skokova, gosti su napravili veliku prednost u prvom poluvremenu, povratka za "Grizlije" nije bilo. Lebron je odigrao pola sata, nije bilo potrebe da forsira, meč je završio sa 12 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Tesno na Floridi, meč je rešio 12 sekundi pre kraja Džon Vol, pobeda je otišla u distrikt. Vizardsi su se vratili u utakmicu i na kraju stigli do pobede protiv Orlanda koji nastavlja sa praksom da gubi utakmice na jednu loptu.

Vučević je ubacio 10 poena i imao 7 skokova.

Čast Floride odbranio je Majami, Hit je na otvaranju dobio Šarlot, Kris Boš je pokazao da bolest nije ostavila traga, 21 poen i 10 skokova, Dragić je ubacio 8 i imao 6 asistencija i 2 blokade.

Rezultati:

Lejkersi - Minesota 111:112
Sakramento - Klipersi 104:111
Feniks - Dalas 95:111
Portland - Nju Orleans 112:94
Toronto - Indijana 106:99
Detroit - Juta 92:87
Boston - Filadelfija 112:95
Bruklin - Čikago 100:115
Majami - Šarlot 104:94
Memfis - Klivlend 76:106
Oklahoma - San Antonio 112:106
Milvoki - Njujork 97:122
Hjuston - Denver 85:105
Orlando - Vašington 87:88

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke