Rudi Fernandez obara sve rekorde na OI

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 08.07.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Veličanstvena karijera se bliži kraju.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Legendarni španski reprezentativac Rudi Fernandez će učešćem u Parizu postati prvi košarkaš sa šest nastupa na Olimpijskim igrama u istoriji.

Sve je počelo u Atini 2004, zatim slede Peking 2008, London 2012, Rio De Žaneiro 2016, Tokio 2021. i završava se u Parizu 2024. Košarkaška legenda oprostiće se od košarke u velikom stilu, jer je poznato da će nakon OI završiti karijeru.

"Obećao sam ocu da će mi Pariz biti poslednje Olimpijske igre", rekao je prošle godine sjajni španski bek, pre nego što mu je otac preminuo.

Do sada je osvojio tri medalje na OI sa Španijom - dva srebra 2008. i 2012. i bronzu 2016. godine.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 261 utakmicu, trajao je više od dve decenije i kao što selektor Serđo Skariolo kaže nikad nije omanuo.

"Bole ga leđa, boli ga koleno, ima problema sa vratom i ne plaši se. Ide na svaku loptu, to je neverovatno. Sve ga boli, a ulazi na teren i krade loptu kao da ima 18 godina", rekao je Skariolo posle titule na šampionatu Evrope 2022. godine.

Rudi Fernandez je završio klupsku karijeru u Realu i "odsviraće kraj" u Parizu.

"Znao sam da će biti teško u kvalifikacijama. Međutim, naporan rad se isplatio, vredilo je žrtovati se za odlazak na Olimpijski turnir. Daćemo u Parizu sve od sebe", istakao je Rudi.

Španija je u finalu kvalifikacionog turnira sinoć u Valensiji savladala Bahame sa 86:78 i tako obezbedila plasman na Olimpijske igre.

"Crvena furija" će na Olimpijskim igrama biti u grupi A, zajedno sa Australijom, Kanadom i Grčkom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke