Ruka pomirenja Dejana Bodiroge za FIBA, Srbija u izuzetno jakom sastavu u kvalifikacijama?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.07.2022.
09:40
Izvor: Sportske.net

Bilo bi sjajno...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

FIBA i Evroliga odavno nisu u dobrim odnosima, znate i sami da je Evroliga profitna organizacija i da niko to ne želi da krije, da se igraju mečevi i kada su na programu utakmice reprezentacija i nikoga nije bilo briga za to od strane elitnog takmičenja.

Sada bi mogli da dođu neki drugi dani za FIBA i Evroligu. 

Kvalifikacije za Mundobasket se nastavljaju u avgustu, a sporni termini su oni u novembru i februaru kada bi trebalo da se igra i Evroliga. 

Sa druge strane, direktori Evrolige predvođeni novim direktorom Dejanom Bodirogom imaju priliku da pruže ruku FIBA tako što će uskladiti termine, što sa druge strane, nije nimalo lako. 

Čini se da je Evroliga sada na potezu, a ukoliko Bodiroga kao ključni čovek Evrolige pronađe način da se u novembru kvalifikacije za Mundobasket igraju u praktično najjačim sastavima ako isključimo igrače iz NBA, onda šanse reprezentaciji Srbiji znatno rastu. 

Tim Svetislava Pešića bi izgledao znatno snažnije sa Lučićem, Jaramazom, Micićem, Petruševim, Anđušićem, Avramovićem, Gudurićem, Teodosićem, možda i Bjelicom...

Ukoliko mislite da će Srbija osvojiti Eurobasket, kvota je 3,85, a imajući  u vidu da ćemo verovatno igrati u najjačem sastavu izuzimajući Bogdana, čini se da smo i glavni favoriti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke