Rusi ''otpisali'' Budućnost, ništa od Evrolige ni ako savladaju Zvezdu?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.05.2021.
19:23
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva informacija odjeknula je danas, a lansirana je iz Rusije.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Finalna serija plej-ofa je u punom jeku, Crvena zvezda i Budućnost bore se za titulu u ABA ligi, ali i mesto u Evroligi naredne sezone i u ovom trenutku Zvezda je znatno bliža ostvarenju tog cilja, pošto posle prva dva meča u Beogradu vodi sa 2:0 u pobedama.

Serija se u subotu nastavlja u Podgorici, Budućnost se nada velikom preokretu, ali današnja informacija iz Rusije mogla bi da ih poljulja kada je u pitanju plasman u Evroligu.

Tamošnja agencija ''RIA Novosti'' bavila se danas spiskom učesnika Evrolige za narednu sezonu, sa akcentom na klubove koji će predstavljati VTB i ABA ligu.

Iz VTB lige siguran je moskovski CSKA, kao jedan od klubova sa dugogodišnjom licencom, a mnogi očekuju da će drugi predstavnik biti ekipa sa najbojim učinkom u VTB ligi, da li šampion ili finalista, ukoliko titulu osvoji CSKA.

Međutim, ''RIA Novosti'' prenosi da dileme praktično i nema i da će uz CSKA u Evroligu otići Zenit, bez obzira na ishod VTB lige. Pozivajući se na neimenovani izvor, sličan scenario se najavljuje i kada je u pitanju ABA liga.

"Informacija da će najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, dobiti zagarantovano mesto u Evroligi za sledeću sezonu nije tačna. Evroliga će sama odrediti ko će popuniti dva upražnjena mesta. Ali nema posebnih zagonetki oko toga. Klubovi koji bi trebalo da budu tu su Zenit i Crvena zvezda (Srbija)", navodi se na sajtu agencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke