Rutina Budućnosti u "Morači", Zadar u seriji poraza

Autor: Aleksandar Golubović
subota 13.11.2021.
20:43
Izvor: Sportske.net

Podgoričani se vratili na pobednički kolosek.

Buducnost VOLI
Buducnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti rutinski su slavili u svojoj "Morači" protiv Zadra 84:69 u meču 8. kola AdmiralBet ABA lige i tako naneli treći uzastopni poraz gostima iz Dalmacije.

Budućnost je držala umereno vođstvo u prvoj četvrtini, ali je već tokom druge deonice stiga do dvocifrene prednosti i najavila da se do kraja susreta ništa značajnije neće promeniti.

Domaćin je na poluvreme odneo 11 poena razlike, a u trećoj četvrtini izabranici Aleksandra Džikića stigli su i do maksimalnih plus 16. 

Zadar je u mini-serijama pokušavao da se vrati u život, ali je domaćin držao dvocifrenu razliku i tempo igre koji je onemogućavao da ih gostujući tim ugrozi.

Iskusni Džastin Karter i mladi Dario Drežnjak bili su raspoloženi u redovima Zadra, ali je Budućnost imala daleko raspoređenije poene i u tome je ležao ključ pobede domaćih.

U poslednjoj četvrtini igra gostiju se potpuno raspala, a prednost Budućnosti narasla je i do tada maksimalnih plus 20.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vladimir Micov sa 14 poena, dok su Sili i Vajli sa po 11 bili sa dvocifrenim učinkom. U redovima poraženih Karter je sa 15 poena bio najbolji poenter na meču, 12 je ubacio Bursać, a 11 Drežnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke