Rutinski protiv Splita, utakmica sezone Majka Tobija!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 24.12.2023.
20:35
Izvor: Sportske.net

Sjajna igra reprezentativca Slovenije.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Pobeda Crvene zvezde u 13. kolu AdmiralBet ABA lige protiv Splita, ukupno 12. u sezoni. Savladali su u Železniku svog protivnika rezultatom 89:67.

Majk Tobi je fenomenalno počeo utakmicu. Praktično je sam nosio Zvezdu do prednosti, od prvih 17 poena ubacio je 12, ali su se Splićani nekako vraćali u igru i držali su se praktično do finiša druge četvrtine. 

Zaigrao je prvi put za Zvezdu i Fredi Gilespi, a mnogi su se zabrinuli za Nemanju Nedovića koji je nezgodno doskočio sredinom druge deonice.

Ipak, Nedović se vratio, i na samom kraju je Zvezda napravila ozbiljnu razliku, pre svega zbog dve trojke koje je postigao Rokas Gedraitis, pa je ekipa Janisa Sferopulosa imala +13 na poluvremenu. 

Već početkom treće deonice je dosta toga bilo gotovo, Zvezda je otišla na +18, a onda i posle trojke Lazića bilo je 63:41.

Do kraja rutinsko odrađivanje posla, Split je u jednom trenutku smanjio na 13 poena razlike, ali je bilo daleko od dovoljnog za goste, Tobi je ponovo zaigrao u sjajnom ritmu i rešio sve dileme, ako ih je uopšte i bilo. 

Upravo je Tobi bio najefikasniji u redovima crveno-belih sa 24 poena, imao je 6 skokova, indeks 29, Luka Mitrović je dodao 14 poena, a Nedović 11. Danas za Zvezdu nisu nastupili Miloš Teodosić i Džoel Bolomboj. 

Kod gostiju Šorter najbolji sa 17 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke